USD: EUR:
... в Запорожье
У Богуслаєва заявили, що «Мотор Січ» не платила в «бюджет» «ДНР»

У Богуслаєва заявили, що «Мотор Січ» не платила в «бюджет» «ДНР»

19 липня Служба безпеки України заявила, що припинила протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність підтримуваного Росією угруповання «ДНР»

На запорізькому підприємстві «Мотор Січ» заперечують заяву СБУ, яка звинуватила компанію в сплаті коштів в «бюджет» підтримуваного Росією угруповання «ДНР» через відокремлений підрозділ групи – «Сніжнянський машинобудівний завод», розташований на окупованій території Донецької області.

-Ми платили і платимо податки тільки в державний бюджет України, тільки на території України. Ми на території, непідконтрольною України, податки не платили і не платимо, – заявив директор зі зв’язків з громадськістю ВАТ «Мотор Січ» Анатолій Малиш в коментарі «Радіо Свобода».

У прес-службі СБУ повідомили, що в рамках досудового розслідування встановлено, що посадові особи відокремленого підрозділу групи – «Сніжнянський машинобудівний завод», який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, під час здійснення господарської діяльності розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій з суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і непідконтрольною України території.

За даними відомства, в 2015 році «Сніжнянський машинобудівний завод» в «бюджет» «ДНР» виплатив більше 32 мільйонів російських рублів.

В СБУ також заявили, що завод на безоплатній основі передавав товарно-матеріальні цінності для потреб так званого «Міністерства доходів і зборів» «ДНР», через яке безпосередньо фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків.

Раніше проект Bihus.Info в своєму розслідуванні повідомляв, що запорізьке підприємство «Мотор Січ» поставляє в Росію комплектуючі для двигунів, в тому числі для військових вертольотів і літаків, незважаючи на заборону експорту військової техніки в Росію.

У «Мотор Січі» заперечували цю інформацію, назвавши її замовною, і відзначили, що працюють в рамках законодавства і всі свої дії здійснюють відповідно до вимог законів України.

1

Мимоходом2019-07-20 22:18:15
А так хочется под шумок у Богуслаева завод отнять. Это же сколько металлолома получится!