USD: EUR:
... в Запорожье
У Бердянську окупанти захопили будівлю прокуратури та колонію: яка ситуація в місті зараз

У Бердянську окупанти захопили будівлю прокуратури та колонію: яка ситуація в місті зараз

Незважаючи на окупацію міста, у місті відновили роботу громадського транспорту, продуктових ринків, магазинів, аптек та проблем із хлібом у найближчий місяць у бердянців не буде.

Про це розповів в.о. мера міста Олександр Свідло.

У Бердянську зараз відносно спокійно. Єдиний випадок автоматної стрільби було чутно вчора у центрі міста, в районі будівлі міської прокуратури, яку захопили окупанти. Інформації щодо постраждалих на цей момент немає.

Мєр розповів, что зараз зявляється багато чуток. Нібито мародери – це ув’язнені нашої колонії, яких звільнили. Вони нібито гуляють вулицями і грабують кіоски та магазини. Це брехня. Ув’язнені знаходяться під охороною співробітників колонії. Варто зазначити, цей об’єкт нині також знаходиться під контролем російських військових.

У Бердянську вирішили поновити роботу торговельних рядів на вулиці. Приміщення ринку найближчим часом відкривати не планують – через небезпечну ситуацію у місті. Ринок відкрили для того, щоб була можливість купити продукти у мешканців сільської місцевості. І таким чином виручити один одного.

Тому адміністрація ринку має провести роботу з продавцями – щоб вони не користувалися складною ситуацією в країні і не підвищували ціни. Особливо на продукти першої необхідності: м’ясо, молоко, фрукти та овочі.

У місті також поновлюють роботу громадського транспорту, але це не буде повноцінна робота. На кожному маршруті буде працювати не більше, ніж 2 одиниці техніки. Інтервали руху будуть в районі 25-30 хвилин. Водночас проїзд пільгових категорій змінюватися не буде. У всьому транспорті знімуть тонування та шторки, щоб не провокувати озброєних людей.

«Хочу усіх заспокоїти, що на нашому хлібокомбінаті створені гідні запаси борошна. Його функціонуванню нічого не загрожує. Місяць – це точно», – заявив Свідло.

Є проблеми з роботою банкоматів та терміналів. Вчора працював лише банкомат банку “Аваль” на вул. Центральній. Готівка у цьому банкоматі періодично поповнювалась. На жаль, це була єдина точка, де можна було зняти готівку. Влада працює з банками, щоб фінансовий процес поновився.

Продовжують роботу усі торговельні мережі. У штатному режимі також працюють аптеки.

Ще один фейк, що діти інтернату голодні. Насправді проблеми з продуктами немає. Декілька днів тому до нас звернулися співробітники інтернату з проханням надати деякі продукти харчування. На сьогодні ці прохання повністю виконані. Запасів вдосталь.

Нагадаємо, у Бердянському районі окупанти розстріляли два автомобілі, в результаті чого загинули троє мирних чоловіків. Окупанти розстріляли чоловіків у власних автівках у селі Осипенко. Лише вчора бердянському волонтеру і зоозахисниці вдалося забрати їхні тіла, які пролежали там чотири доби, з-під обстрілів. Тіла загиблих передали рідним.

Як повідомляється, один із загиблих – це житель Бердянського району, який голими руками виніс міну з мосту до лісової смуги

Читайте також:

У Запоріжжі повністю перекрили греблю Дніпрогесу для руху транспорту

Обстріли з «Градів», підрив мостів та стрільба по мирним людям: яка воєнна ситуація у Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0