USD: EUR:
... в Запорожье
Тисяча Зеленського: як запоріжці зможуть її отримати

Тисяча Зеленського: як запоріжці зможуть її отримати

Жодних податків на тисячу нараховуватися не буде. Також ці кошти не вплинуть на отримання субсидій людьми.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

По 1 тисячі гривень повністю вакцинованим проти Covid-19 українцям нараховуватимуть на віртуальні платіжні картки через додаток “Дія” наприкінці цього та протягом наступного року, податки з цих грошей сплачувати не доведеться.

“Кошти у розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через “Дію”. Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатри, театри, на концерти, заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком. Приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у програмі.

Програма почне працювати з 19 грудня цього року, і діятиме цього року і до кінця наступного року. 3 мільярди гривень спрямовуємо на програму цього року та ще 3 мільярди – на початку наступного року з подальшим розширенням фінансування, – розповів прем’єр.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через програму “Дія” після 19 грудня. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки на подорожі всередині країни.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров пояснив, що тисячу гривень вакциновані отримають не готівкою, а як сертифікат, цифровий ваучер чи депозит, який можна буде витратити на певний перелік послуг та товарів.

Нагадаємо, у Запоріжжі 21-річна дівчина стрибнула з мосту Преображенського. На щастя, вони вижили, але отримали численні травми. Правоохоронцям вона розповіла, що вже кілька років її переслідують думки щодо суїциду.

Читайте також:

Пішла з життя дівчина, яка під Запоріжжям у пожежі, що влаштував чоловік, отримала 52% опіків тіла

У запорізькій школі побудують новий корпус за 50 мільйонів гривень, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0