USD: EUR:
... в Запорожье
Три області в найближчі дні потраплять в «червону» зону, - Шмигаль

Три області в найближчі дні потраплять в «червону» зону, - Шмигаль

На сьогоднішній день Запорізька область знаходиться в «помаранчевій» карантинній зоні, але по Україні лідирує із найбільшої кількості нових випадків «ковіда».

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання Кабміну.

 “У найближчі дні кілька областей можуть потрапити в” червону “зону.

Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників закладу та 100% відвідувачів повністю вакциновані “, – повідомив Шмигаль.

У той же час, за даними МОЗ, станом на 6 жовтня, в Україні 11 областей відповідають показникам “помаранчевої” зони карантину: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька.

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може прийняти рішення про перехід регіонів в “червону” зону на засіданні 8 жовтня.

За словами Шмигаль, бізнес повинен сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію.

Прем’єр додав, що у працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони будуть перевіряти у відвідувачів наявність ковід сертифікатів.

У “червоній” зоні карантину навчальні заклади будуть працювати офлайн, тільки якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садки та 1-4 класи школи продовжать працювати в звичайному, очному форматі.

На початок цього тижня майже 81% працівників шкіл зробили щеплення принаймні однієї дозою. Це дозволяє більшості таких навчальних закладів працювати в звичайному режимі в “жовтій” зоні.

Нагадаємо, в Запоріжжі заплановано масштабне відключення холодної води в двох районах міста. У зв’язку з плановими ремонтними роботами 7 жовтня з 09:00 до 03:00 8 жовтня без холодної води залишаться не тільки квартири, але навчальні заклади та медичні заклади. Список адрес можна подивитися тут.

Читайте також:                                                            

Загибель 8-річної дитини: в Запоріжжі вчергове перенесли слухання справи директора “Дубовки”

На Запоріжжі судитимуть диспетчера ЗАЕС за смерть електромонтера

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0