USD: EUR:
... в Запорожье
Суд виправдав колишню слідчу по справі Євромайдану

Суд виправдав колишню слідчу по справі Євромайдану

Екс слідча Вознесенівського (Орджонікідзевського) райвідділу управління МВС в Запорізькій області була виправдана у справі по незаконному затриманні під час протестів в Запоріжжі-2014.

В кінці січня 2014 року на площі Фестивальній правоохоронці з палицями і кийками розганяли учасників мирної акції. Тоді співробітниками поліції було затримано близько 50 осіб у справі про замах на захоплення будівлі Запорізької облради і участь в масових заворушеннях.

Серед затриманих, тоді виявився один потерпілий, який стверджував, що всього лише підійшов подивитися, чи платять людям гроші за цю акцію. Тоді чоловіка забрали у відділення поліції. На допиті чоловіка слідча не звернула увагу на його пояснення і оформила затримання. Чоловіка помістили в ізолятор тимчасового утримання, через 2 дні чоловіка відпустили під домашній арешт, а через місяць після його затримання справу було закрито.

У постанові про закриття справи прокурором було зазначено, що діям учасників акції, в тому числі і потерпілого чоловіка, дана правова оцінка як особам, які організовували і брали участь в масових заворушеннях в стані крайньої необхідності. Постанову не заперечували.

Слідчу, яка затримала чоловіка, звільнили з роботи і звинуватили в незаконному затриманні. Вона не була наділена повноваженнями проводити розслідування, приймати рішення без старшого групи слідчих, не виконувати вказівок керівництва і не узгодити це з прокурором.

Свідок, який був начальником Орджонікідзевського відділу поліції, сказав, що слідча не могла знати точно, що чоловік не скоював протиправних дій. Колишній начальник також зазначив, що обвинувачена хороша і сумлінна співробітниця, працювала слідчою довгий час до цього випадку і не мала претензій від керівництва.

Суд вважає, що звинувачення у тому, що затримання було явно незаконним, спростовується обґрунтованою підозрою. Також суд переконався в обґрунтованості підозри і відправив чоловіка під домашній арешт.

За свідченнями потерпілого, під час розмови зі слідчою його зовнішній вигляд був неохайний зі слідами бруду і крові. Поліцейські пояснили, що це додатково вказує на можливу причетність чоловіка до акції.

За відсутністю складу злочину, колишню слідчу суд виправдав.


Читайте також:

На Запоріжжі знайшли труп зниклого у грудні далекобійника, — ФОТО

Локдаун 2021: як запоріжці відреагували на заборону продажу шкарпеток та губок в супермаркетах

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

4

азиров2021-01-12 18:11:56
Таких, как ЗеГидрант, на суд общественности, в любой двор. Таких г...ов сейчас готовы порвать.
манана2021-01-12 05:16:04
А вы, алкашенко?
ЗеГидрант2021-01-11 15:55:38
ЗеГидранту конституции пригодятся такие кадры, поэтому и оправдали. Скоро будут те же беркута разгонять протесты против повышения тарифов(как фопов в Киеве), а вот эти следователи будут шить дела, тем кто выходит на протесты против повышения тарифов. Любите якуновича и азирова? Вот беркута и следователи с вовочкой, сейчас вам напомнят как было при януковиче и азирове
Запорожец2021-01-11 14:55:10
теперь отсудим компенсацию.