USD: EUR:
... в Запорожье
Суд наклав арешт на майно і 100% акцій

Суд наклав арешт на майно і 100% акцій "Мотор Січ"

Заарештував майно Шевченківський райсуд Києва за матеріалами справи української спецслужби.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням керуючої компанії, яка має державну форму власності.

Незважаючи на арешт майна та акцій, підприємство продовжить роботу, зберігаючи робочі місця, і виконавши виробничі замовлення.

Глава СБУ Іван Баканов зазначив, що збереження «Мотор Січі» – питання національної безпеки.

Зараз Головне слідче управління СБУ здійснює досудові розслідування щодо “Мотор Січі” за двома напрямками.

Перше – за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 і 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної і підривної діяльності на користь РФ).

Друге – за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 і 364 Кримінального кодексу України. У ньому досліджуються можливі порушення законодавства при первинній приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

Раніше ми повідомляли, що 11 березня на засіданні РНБО ухвалили рішення про повернення у власність держави ПАТ “Мотор Січ” “в законний спосб найближчим часом”, люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

Нагадаємо, в Запоріжжі виставили на продаж недобуд багатоповерхівки, яка знаходиться в центрі Хортицького району. Вартість будівлі оцінили понад 13 мільйонів гривень.

Читайте також:

Суд залишив без змін вирок водієві, з вини якого в Запорізькій області загинули 7 осіб

«Укрзалізниця» ввела зміни в графік найпопулярніших потягів до Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Местный2021-03-20 20:59:24
Только Богуслаев спас завод от судьбы 77 завода. И прикупил себе островок в Средиземном море! Как знал, что скоро всё отнимут и сдадут в металлолом! Людей, которые вкладывали в производство нет. Компенсацию некому платить. Есть покупавшие АКЦИИ. Но эти деньги до завода никак не доходили.