USD: EUR:
... в Запорожье
Студентка із Запоріжжя розповіла, як в Китаї борються з коронавірусом

Студентка із Запоріжжя розповіла, як в Китаї борються з коронавірусом

Студентка та блогерка Тетяна Корянова із Запоріжжя живе в Китаї вже третій рік. Дівчина розповіла про настрої китайців щодо коронавіруса

“Ще тиждень, і все буде добре”, — цитує запоріжанка своїх китайських друзів.

Як розповіла дівчина виданню Deutsche Welle, в самому Китаї немає такої паніки, яка спостерігається в російськомовному сегменті інтернету.

“Китайці — дуже згуртована нація, всі підтримують один одного і вірять, що ситуацію вдасться вирішити дуже швидко”, — говорить Тетяна.

Студентка розповіла про різні флешмоби, які китайці проводять в рамках підтримки співгромадян та боротьби з небезпечним вірусом.

Наприклад, щовечора в Ухані, о 20:00, люди висовуються у вікна й кричать: “Давай, Ухань!”, А також співають гімн Китаю.

У найпопулярнішою в країні соцмережі WeChat створили спеціальний віджет, за допомогою якого кожен може перевірити, чи не було в тих чи інших поїздах, в якому він їздив з 10 по 25 січня, заражених вірусом.

На сьогоднішній день китайці не ходять по вулиці без масок. Заходячи до будь-якого приміщення вони миють руки. Це, як раз, і є головною запорукою здоров’я та запобіжником від зараження вірусом.

“Радять також максимально обмежити пересування, не збиратися великими компаніями, носити маски певного типу — наприклад, якщо це хірургічна маска, її потрібно міняти через кожні 4 години, а якщо це маска N95 зі спеціальним фільтром, її вистачає на тиждень використання. Проблема лише в тому, що вірус поширюється й через слизову оболонку очей, тому очі — це найбільш незахищена зона. Ну і постійно нагадують про те, що потрібно якомога частіше мити руки “, — поділилася запорізька студентка з Китаю Тетяна Корянова.


Читайте також:

Хибна тривога: до запорізької лікарні доставили китайця з підозрою на коронавірус

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

1

ЦеЭуропа2020-02-01 12:01:57
"Если честно, в Украину не очень хочется", (С) Коронавирус З.Ы. И что-то ни одной новости о том, что Великобритания вышла из состава ЕС.