USD: EUR:
... в Запорожье
Стало відомо, на яких пляжах Запоріжжя небезпечно купатися

Стало відомо, на яких пляжах Запоріжжя небезпечно купатися

Минулого тижня в Запоріжжі було проведено моніторингові лабораторні дослідження стану якості води в річці Дніпро. Про це повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ.

В ході проведення експертизи було взято 25 проб води в річці Дніпро на мікробіологічні показники. В результаті були знайдені сім відхилень. З них фахівці помітили відхилення на Центральному пляжі (права сторона), Правобережному пляжі, ДВС-2, зона відпочинку біля готельного комплексу «Джаз», «Водограй», «Гребний канал» «Хвиля» (Піски). Йдеться про індекс ЛПКП, який визначає кількість лактозопозитивних кишкових паличок і ступеня фекального забруднення води.

Також в двох випадках на Правобережному пляжі і ДВС-2 помітили перевищення водневого показнику (рН). При високих рівнях (рН> 11) вода набуває характерну милкість, неприємний запах, здатна викликати подразнення очей і шкіри.

Нагадаємо, що в минулому році Центр громадського здоров’я МОЗ України, ґрунтуючись на результатах дослідження води, визначив 154 українських пляжі і рекреаційних зони не рекомендованими для купання, оскільки в них зафіксовано мікробне забруднення (лактополозитивні кишкові палички). В цьому році аналогічне дослідження поки не було проведено.

1

Абориген2019-07-01 21:47:15
Так ядохимикаты, вылитые в Винницкой области ещё не дошли? А что будет, когда дойдут?