USD: EUR:
... в Запорожье
Стало відомо, коли у запорізьких маршрутках дозволять їздити без пропуску

Стало відомо, коли у запорізьких маршрутках дозволять їздити без пропуску

Вже з 22 травня по всій Україні, і в нашому області зокрема, почнеться перехід до адаптивного карантину, який передбачає ряд пом’якшень.

Про це повідомляють на сайті Запорізької обласної адміністрації, цитуючи прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

В ефірі програми «Свобода слова» він заявив, що з 22 травня в Україні дозволять рух міського і приміського наземного транспорту, проведення спортивних змагань без глядачів, а також роботу готелів (крім хостелів). Також буде надана можливість проведення служб в храмах з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів.

Прем’єр-міністр повідомив, що з 25 травня уряд планує дозволити роботу дитячих садків, а також роботу метрополітену в тих місцях, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

За словами глави уряду, модель адаптивного карантину передбачає тісний взаємозв’язок з місцевою владою. Іншими словами, карантинні заходи будуть посилювати тільки в тих регіонах, де буде зафіксовано підвищення кількості нових випадків коронавируса.

Третій етап пом’якшення карантинних заходів, якщо дозволить епідеміологічна ситуація, зможуть ввести з 1 червня. Третій етап послаблень карантину, як повідомив прем’єр-міністр, буде включати початок навчальних заходів, відкриття спортзалів і фітнес-центрів (без басейнів) і відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути відновлено в червні.

У Запорізькій ОДА розповіли подробиці спалаху коронавируса в Михайлівському районі


Читaйте також:

Як жителі Запорізької області заробляють на енергії сонця і розвивають «зелені» технології, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram!

5

коля2020-05-23 05:05:31
И когда?
Пациент дурдома2020-05-21 21:45:26
Шо вы хотели, на идиотские указы могут быть только идиотские разъяснения. Их всех возит личный государственный транспорт. У них нет никаких проблем!
ПИЛОТ2020-05-21 16:16:50
А как будет осуществляться проезд льготных категорий, а то отменить отменили, а восстанавливать когда или забыли ?
Читатель2020-05-21 08:29:23
Какие идиоты пишут заголовки? И где же ответ на вопрос, приведенный в заголовке статьи?
мудрец2020-05-20 14:44:45
нет ответа на заголовок. Когда разрешать без пропуска ездить? с 22 мая разрешать движение транспорта, ок. А пропуск тут причем?