USD: EUR:
... в Запорожье
Стало відомо, який пам'ятник з'явиться на площі Свободи у Запоріжжі, – ФОТО

Стало відомо, який пам'ятник з'явиться на площі Свободи у Запоріжжі, – ФОТО

У Запоріжжі підбили підсумки архітектурного конкурсу на визначення проекту пам’ятника захисникам України.

Про це повідомляють в прес-службі мерії.

У департаменті архітектури та містобудування Запорізької міської ради підвели підсумки проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері Прикордонників.

Всього було відправлено 11 проектів. У підсумку в конкурсі взяли участь 6 проектів, з яких журі в складі провідних експертів з архітектури Запоріжжя обрало одного переможця. Перемогу здобув проект № 305764. Це здвоєний тризуб, який містить в собі також мечі, як символ воїнів України всіх часів, і козацький хрест як символ запорізького козацтва. Основу тризуба прикрашає вишитий орнамент.

Переможець отримає призову нагороду в розмірі 100 тисяч гривень.

На спорудження пам’ятника необхідно близько 10 мільйонів гривень. В даний час ведеться підготовка до старту процедури проектування, передбачення коштів на спорудження пам’ятника, узгодження від міністерства культури України. Роботи планують розпочати до кінця року.

У Запоріжжі поліцейські зупинили вечірку на честь 23 лютого через порушення карантинних норм, – ФОТО, ВІДЕО


Читайте також:

У Запорізькій обласній інфекційній лікарні комісія вивчає причини помилкового спрацьовування сигналізації кисневої станції

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

7

ЗеГидрант2021-02-27 16:24:35
И опять же, традиционно, кацапобот руссофашистский симулирует дискуссию, написывая типа под разными именами.
Ужос2021-02-27 14:57:07
Вася, у нас непонятка во всем. На этой территории никто не поймет, что державное, а что антидержавное. В общем, рулит такое чудо, как "ЗеГидрант". Вы только почитайте его прежние высказывания. Откуда оно вылупилось?
ЗеГидрант2021-02-27 14:47:22
Кококо лучше бы потратили на ото, а не на это. Обязательно вылезет совкодрочер какой нибудь и начнёт ныть про то что лучше бы сделали не это, а вот то. То им не нравится, что пляж сделали, то парк им не нравится. Зато если речь идёт о какой-то совковой фигне, когда в селе все бабки вбухали в покраску совкового памятника в золотой цвет, то это нормально, это ж история. Вечно прикрывают свой руссофашизм троллейбусами. Бабло есть и на троллейбусы и на памятники и на борьбу с руссофашизмом. Просто воровать это бабло не надо. Ещё и кукарекает про неоднозначное отношение к сегодняшним событиям. Однозначное отношение. Васьков за поребрик.
Вася2021-02-27 13:17:30
не буду коментвувати політичний та моральний аспект цього конкурсу, но скажите мне пожалуйста - больше не куда освоить бюджетные деньги? И это в голодной с полуразрушенной экономикой украине! Как говорица - наразі этот памятнік нє на часі. И отношение к сегодняшним событиям сейчас неоднозначное. На мою думку, було б краще в честь цих полеглих солат купить для Запорожжя двадцять нових українських тролейбусів, зі Львова чи Дніпропетровська. РС нічого антидержавного ̶п̶р̶о̶р̶о̶с̶і̶й̶с̶ь̶к̶о̶г̶о̶ ̶ не написав.
палиндром2021-02-27 06:25:28
Ну, как говорится, за шо боролись ... А вообще-то ниче так, креативненько, з нашим українським колоритом.
ЗеГидрант2021-02-27 01:07:53
Почему он выглядит достаточно странно? Для экономии времени. Можно насаживать одновременно пять руссофашистских совкодрочеров. Их не так много. Вот тут в комментариях буквально один тусуется, просто разными именами подписывается, ну вообще это Таня. Я её люблю, мы боярышник вместе пили. Так вот, эта странная конструкция будет вызывать попоболь у руссофашистов, в прямом и переносном смысле. В результате возникновения попоболи в переносном смысле, они будут палить свой руссофашизм и отлавливаться. Эта модерновая конструкция позволит материализовать попоболь. А количество зубьев позволит завершить процесс избавления от руссофашистов буквально за пару недель. После этого эта удобная конструкция будет разделена на две части, и уже в виде нормальных тризубов будет установлена. Один так и останется на месте памятника руссофашисту нквдисту, второй будет установлен на месте памятника ч. ленину.
Это какой-то2021-02-26 21:02:35
ПОЗОР (с)!!!!!!