USD: EUR:
... в Запорожье
У Генштабі розповіли, як і чому окупанти змушують жителів Запорізької області брати російські паспорти

У Генштабі розповіли, як і чому окупанти змушують жителів Запорізької області брати російські паспорти

У Запорізькій області продовжується примусова паспортизація.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 19 березня.

Російські окупанти продовжують чинити психологічний тиск на місцеве населення з метою примусу до отримання громадянства Російської Федерації.

«У населеному пункті Азовське тимчасово окупованої території Запорізької області посилено контррозвідувальний режим. Під час нього активно перевіряють місцеве населення на предмет наявності російського паспорта. Громадяни, які його не мають, вимушені миритися з додатковими перевірками, які супроводжуються затриманням», – йдеться у повідомленні.

Як вже писав «Перший Запорізький», у Запорізькій області російські окупанти посилюють примусову паспортизацію.

У Токмаку російська окупаційна влада разом з представниками російської ФСБ погрожує місцевим жителям, які відмовилися від отримання паспортів громадян Російської Федерації, вивезенням їхніх дітей до східних регіонів росії. Самих батьків погрожують вивезти до Василівки.

А у Мелітополі окупаційна влада разом з представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків Росії. Його можливо отримати виключно за наявності паспорта громадянина РФ.

Як вже писав «Перший Запорізький», у деяких населених пунктах тимчасово окупованої території Запорізької області загарбники обмежують надання медичних послуг без отримання російського паспорта.

Як розповів мер Мелітополя Іван Федоров, під загрозою примусового нав’язування рашистських паспортів до цієї осені 80% населення тимчасово окупованої частини Запорізької області. Вже до літа окупанти хочуть змусити отримати паспорти РФ 50% людей.

Пришвидшені темпи паспортизації пов’язані з необхідністю «забезпечити вибори», які російські окупанти планують на вересень 2023 року.

Центр національного спротиву закликає не брати російський паспорт. І рекомендує жителям тимчасово окупованих територій за необхідності оформити заяву на отримання паспорта РФ і мати відповідний «документ» окупантів на руках. Але пропускати чергу і оновлювати заяву, таким чином саботуючи отримання російського документа.

На Запорізькому напрямку українські дрони-камікадзе знищили два російські ЗРК «Тор-М2» вартістю близько $24 млн кожен


Читайте також:

Росіяни збираються привезти до Запорізької області лікарів та педагогів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0