USD: EUR:
... в Запорожье
Відбулася сесія Запорізької облради: які рішення ухвалили депутати

Відбулася сесія Запорізької облради: які рішення ухвалили депутати

На сесію було винесено чотири питання, і депутати їх підтримали майже одноголосно.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облради.

Сьогодні, 15 березня, у форматі відеоконференції відбулася сесія Запорізької облради, у якій взяли участь 56 депутатів. Насамперед, присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих жертв війни та загиблих у боях захисників України.

На порядок денний сесії, який є вичерпним, були винесені 4 питання – звернення до правоохоронних органів України та міжнародних організацій, країн-партнерів, представників НАТО. Це можливість звернути увагу міжнародної спільноти на ганебну війну, яку проти мирної країни розвернула російська федерація, – висловила спільну думку голова обласної ради Олена Жук. Кожне з рішень  депутати підтримали майже одностайно.

– Сьогодні ми зібралися аби висловити позицію депутатського корпусу, громади області по деяких кричущих питаннях. А саме, про закриття повітряного простору над Україною, про засудження спроб псевдорежимів тимчасово окупованих територій, про підтримку в забезпечені гуманітарних коридорів та допомогу у визволенні з полону Мелітопольського міського голови Івана Федорова, Дніпрорудненського міського голови Євгена Матвєєва та голови Мелітопольської районної ради Сергія Прийми, а також інших запорізьких  активістів спротиву діям окупантів. Всі чотири питання направлені на засудження війни проти України та ганебних дій російської армії на тимчасово окупованих територіях, – наголосила Олена Жук.

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», з 11 березня у Мелітополі окупанти викрали міського голову Івана Федорова, голову Мелітопольської районної ради Сергія Прийму,  співорганізаторку проукраїнських мітингів у Мелітополі Ольгу Гаймусову. Їхня доля на даний момент не відома. Окрім того, окупанти утримували директорку Мелітопольского краєзнавчого музея Лейлу Ібрагімову.

Також російські солдати викрали міського голову Дніпрорудного Євгенія Матвєєва. Його доля наразі невідома. Вчора стало відомо про викрадення бердянського священника Олега Ніколаєва. В той же день його повернули додому. Окрім цього, у Мелітополі окупанти викрали чоловіка депутатки Запорізької обласної ради.

Читайте також:

Російські окупанти знову обстріляли Комишуваху: постраждала жінка, – ФОТО

Поліція затримала запоріжця, який агітував “за рускій мір”

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0