USD: EUR:
... в Запорожье
Сьогодні в Запоріжжі відновлюють роботу всі дитячі садки міста

Сьогодні в Запоріжжі відновлюють роботу всі дитячі садки міста

Сьогодні, 25 травня, в рамках другого етапу ослаблення карантину у Запоріжжі відновлюють роботу дошкільні навчальні заклади.

Про це повідомляють в прес-службі мерії.

Всі 117 дитсадків міста готові відкрити свої двері перед маленькими вихованцями, але тільки за умови дотримання епідеміологічної дисципліни.

Для того, щоб відвести дитину в дитячий сад, не потрібні ніякі додаткові документи від батьків. Попередньо працівники дошкільних установ провели моніторинг і з’ясували, для яких сімей така необхідність є нагальною. Тому всі, хто потребує місцях в дитячому саду, будуть ними забезпечені.

Втім, в установах введено ряд санітарних правил. Наприклад, контроль за станом здоров’я дітей буде більш жорстким, а ранковий фільтр – більш ретельним. Батьки повинні супроводжувати дитину до стоп-лінії жовтого кольору і далі передавати вихователю. При вході медсестра буде проводити температурний скринінг. Тих, у кого показники температури тіла вище позначки 37,2 градусів, або у кого є ознаки респіраторних захворювань, приймати не будуть. Далі протягом дня температуру замірятимуть кожні чотири години і кожні два – проводити обробку та дезінфекцію в групах.

Існують заходи щодо перебування дітей в самих групах – зняті килимки, тканинні рушники замінені на паперові, є засоби дезінфекції.

Крім того, в кожній групі створені такі умови, щоб між дітьми під час прийому їжі, денного сну зберігалася відстань в 1,5 м. Підготували маски для працівників дошкільного закладу, провели дезінфекцію всіх приміщень.

Заняття в основному будуть проводити на свіжому повітрі. Від масових заходів в період карантину відмовилися.


Читaйте також:

У Запоріжжі успішне ОСББ дивує показниками енергоефективності, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram!

0