USD: EUR:
... в Запорожье
СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на інфраструктуру Запоріжжя та інших міст, – ФОТО

СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на інфраструктуру Запоріжжя та інших міст, – ФОТО

Поплічником росіян виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на сході України. На початку повномасштабного вторгнення його завербувала російська спецслужба для проведення розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Спочатку, за завданням ворога, зрадник збирав інформацію про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України.

Крім цього, він пропонував представникам рф свою допомогу у розробці новітньої радіолокаційної установки на основі відомостей щодо української РЛС.

Також, прикриваючись “відрядженням”, агент їздив до Києва та Запоріжжя для виявлення об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури, по яких ворог здійснював ракетні удари. На місці мав оглянути їхній технічний стан, рівень можливих пошкоджень і підготувати відповідний “звіт” для фсб.

Наступна його “поїздка” була до Львівщини, де він намагався встановити місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури. Отриману інформацію мав переправити ворогу у вигляді електронних координат та фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по території регіону.

Контррозвідники СБУ викрили російського агента, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей.

Під час обшуку у затриманого виявили мобільний телефон із доказами листування з ворогом та символіку комуністичного тоталітарного режиму.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за:

▪️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада);

▪️ ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рфї проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У Запоріжжі СБУ викрила диякона Української православної церкви, який агітував за «приєднання» до росії


Читайте також:

У Запоріжжі затримали коригувальника, який «зливав» росіянам позиції ЗСУ, – ФОТО

 Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0