USD: EUR:
... в Запорожье
СБУ опублікувала докази співпраці президента «Мотор Січ» з росією, – ВІДЕО

СБУ опублікувала докази співпраці президента «Мотор Січ» з росією, – ВІДЕО

Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента акціонерного товариства «Мотор Січ», які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як вже писав «Перший Запорізький», у Запоріжжі СБУ затримала президента акціонерного товариства «Мотор Січ» та начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства. Їм оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

«Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим – фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села. При цьому він виправдовував напад росії і висловлював надію, що путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні тощо», – повідомляють у СБУ.

За матеріалами слідства, зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів, які загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Також ворог використовував іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

У Запорізькій області російська армія обстріляла 15 населених пунктів


Читайте також:

Російські терористи атакували Запоріжжя дронами-камікадзе, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0