USD: EUR:
... в Запорожье
СБУ ідентифікувала російських омонівців, які у Запорізькій області

СБУ ідентифікувала російських омонівців, які у Запорізькій області "полювали" на українських патріотів та катували їх, – ФОТО

Служба безпеки встановила особи трьох російських загарбників, які брали участь у викраденнях і катуванні мирних жителів тимчасово захоплених районів Запорізької області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Один із зловмисників – це командир тактичної групи 22-ї окремої бригади оперативного призначення росгвардії. Після захоплення Мелітополя його призначили “військовим комендантом” окупаційної адміністрації українського міста.

На цій “посаді” зловмисник виконував завдання москви щодо придушення руху опору на території Приазов’я. Для цього сформував “каральні загони”, які проводили масові облави на помешкання місцевих жителів.

Під час таких “нальотів” рашисти викрадали людей та відвозили їх до застінків “военной комендатуры” рф. Там з потерпілих “вибивали” інформацію про місця перебування українських патріотів на території району.

Ще двома воєнними злочинцями є співробітники Махачкалінського загону міліції особливого призначення (більш відомого як ОМОН) управління росгвардії по республіці Дагестан.

На початку окупації Василівського району вони увійшли до складу створеної агресором “комендатури” рф: один на “посаді” заступника керівника окупаційного органу, а інший – його помічника.

Встановлено, що рашисти особисто брали участь у незаконних затриманнях і катуванні українських громадян, застосовували до потерпілих отруйні хімічні речовини та електрострум і постійно погрожували вбивством близьких родичів.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Наразі тривають комплексні заходи для притягнення російських злочинців до відповідальності.

СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на інфраструктуру Запоріжжя та інших міст, – ФОТО


Читайте також:

У Запоріжжі СБУ викрила диякона Української православної церкви, який агітував за «приєднання» до росії

 Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0