USD: EUR:
... в Запорожье
Шкапенко: Керівництво

Шкапенко: Керівництво "Металурга" пропонувало дві "Таврії", щоб не переходив в "Динамо"

Запорізький футболіст, який був одним з лідерів київського “Динамо”, розповів про свій перехід в столичний клуб

Павло Шкапенко — вихованець запорізького футболу, нападаючий, що подавав високі надії, який забивав у ворота самої “Барселони”, з великого футболу пішов рано, унаслідок серйозних травм. Однак він встиг “запалити” на футбольному небосхилі в складі головного гранда країни — київського “Динамо”.

Павло Шкапенко виступав за запорізький “Металург”, коли його викликали до юнацької збірної України. По завершенню турніру в Голландії, де молодий Шкапенко відіграв непогано, забивши не один гол, до нього підійшов відомий селекціонер “Динамо” Анатолій Сучков, який розповів про зацікавленість “Ференцвароша”. Про це поділився Павло Шкапенко в інтерв’ю “Укрінформ”.

Однак, замість угорського клубу, Павло Шкапенко потрапив до київського. Каже, на пропозицію представників “Динамо”, які приїхали за ним у Запоріжжі, погодився не відразу.

“На переговори відправився разом з батьком. Він працював завідувачем аптеки. Спочатку нам запропонували почекати в коридорі — керівництво «Металурга» обговорювало нюанси переходу з Сучковим та Ошемковим. По своїм справам до офісу прийшли ветерани «Металурга» Юрій Сивуха та Ігор Наконечний. Поцікавилися — що я, салабон, тут роблю. Я розвів руками: «У «Динамо» запрошують. А я не хочу їхати із Запоріжжя». Ігор здивовано подивився і сказав: «У «Металург» ти завжди встигнеш повернутися, а «Динамо» буває раз в житті, і то далеко не у всіх. Їдь і навіть не думай!»”, — згадує сьогодні Шкапенко.

Однак в “Металурзі” не поспішали розлучатися з талановитим молодим нападником. Керівництво клубу навіть пішло на пропозицію щодо поліпшення контракту з додатковими бонусами.

“Президентом клубу був Розенко. Ми зайшли з батьком в кабінет, він говорить, що, з огляду на обставини, мені пропонують новий, поліпшений контракт. І дають дві «Таврії»! Дві «Таврії»! На той час для молодого пацана це був космос. Розенко підсумував: «Залишайся, синку!». Я навіть трохи розгубився. На відміну від тата, який спокійно резюмував: «А тепер давайте вислухаємо пропозицію «Динамо»”, — ділиться Павло Шкапенко.

У “Динамо” аргументи були попереконливіше, ніж у запорізького клубу:

“Зарплата — 600 доларів на місяць, в службове користування дають «Мерседес». Граю за «Динамо» три роки — і мені оформляють його у власність. Мовляв, тепер слово за тобою. Різниця в умовах, звичайно, була колосальною. Моя відповідь Ошемкова, напевно, здивувала: «Взагалі-то я за «Дніпро» мріяв грати, але раз кличете в «Динамо», поїду в Київ». Справа в тому, що матчі між «Металургом» і «Дніпром» тоді носили дуже принциповий характер, «Дніпро» в 1980-х гримів на весь Союз, і я щиро хотів виступати за дніпрян”.

В “Динамо” Павло Шкапенко провів з 1992 по 1998 рік. Зіграв у 121 матчі й забив 33 м’ячі. Один з важливих м’ячів в його кар’єрі — в ворота “Барселони”. Цей гол навіть викликав сльози на очах батька футболіста, який приїхав із Запоріжжя до Києва на матч.


Читайте також:

Вихованець запорізького футболу забив вирішальний м’яч у ворота “Динамо”, — ФОТО, ВІДЕО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0