USD: EUR:
... в Запорожье
Запоріжцям нагадують, як не потрапити «на гачок» інтернет-аферистів

Запоріжцям нагадують, як не потрапити «на гачок» інтернет-аферистів

На території держави розпочинаються профілактичні заходи щодо протидії Інтернет-шахраям. Поліція Запорізької області нагадує правила, як не потрапити «на гачок» аферистів.

З метою активізації заходів, спрямованих на запобігання вчиненню правопорушень, пов’язаних із шахрайським заволодінням коштами громадян з використанням електронно-обчислювальної техніки, з 9 по 30 листопада 2017 року на території України проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Трикстер».

Сучасні шахраї використовують можливості Інтернету для власного збагачення. Наводимо деякі схеми таких шахрайств:

  • під приводом купівлі-продажу товарів і послуг шляхом отримання передоплати. На сайтах, де зазвичай пересічні громадяни пропонують для реалізації не нові речі, аферисти розміщують оголошення про продаж будь-якого товару за привабливою ціною. Однією з умов реалізації речей є передоплата. Покупці, як правило, погоджуються на такі умови і стають жертвами шахраїв.
  • під виглядом розіграшу грошових коштів або подарунків, в тому числі з використанням платних телефонних номерів або коротких повідомлень;

Шановні громадяни, будьте обережні при здійсненні покупок через мережу Інтернет. Користуйтесь тільки перевіреними Інтернет-магазинами. Якщо ви вирішили придбати товар, замовляйте його з можливістю перевірки та сплати у відділеннях фірм–перевізників.

Якщо ж ви стали жертвою аферистів в мережі Інтернет або володієте інформацією про таких шахраїв, звертайтесь до найближчого територіального підрозділу поліції або за телефоном «102».


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0