USD: EUR:
... в Запорожье
Запоріжці перерахували на підтримку армії майже 350 мільйонів гривень

Запоріжці перерахували на підтримку армії майже 350 мільйонів гривень

Внесок запорізьких платників до держбюджету у вигляді військового збору склав за десять місяців поточного року 343,4 мільйона гривень, що на 65 мільйонів більше від минулорічних надходжень (без показників великих підприємств).

Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, у цьому році додаткові відрахування на підтримку армії склали 22,3 мільйона.

– Платники податків нашого регіону щомісячно забезпечують, у середньому, понад 34 мільйони гривень військового збору. Це перевищує сплату у 2016 році на 6,5 мільйона, коли кожного місяця запоріжці перераховували близько 27,8 мільйона, – підкреслила Юліана Козаченко.

Половину від загальної суми збору спрямували суб’єкти господарювання обласного центру – більш ніж 172 мільйони, платники Мелітопольської об’єднаної державної податкової інспекції направили до бюджету майже 42 мільйони, Енергодарської ОДПІ – 36,5 мільйона, Бердянської – 27,5 мільйона, Пологівської – 26 мільйонів, Токмацької – 21 мільйон та Вільнянської ОДПІ – понад 18 мільйонів.

Нагадаємо, військовий збір зараховується до державного бюджету. Його платниками є юридичні та фізичні особи, які отримують доходи, та податкові агенти. За ставкою податку 1,5 відсотка оподатковуються нараховані доходи на користь платника протягом звітного податкового періоду, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Запорізькій області.


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0