USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька Хортиця стане сучасною, комфортною та доступною, але не втратить своєї унікальності – Георгій Зубко

Запорізька Хортиця стане сучасною, комфортною та доступною, але не втратить своєї унікальності – Георгій Зубко

Зробити Хортицю сучасною та комфортною, зберігши її унікальність – така головна мета масштабного оновлення заповідного острову в рамках «Великої реставрації».

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив куратор проекту відродження Хортиці від Офісу Президента Георгій Зубко після виїзної наради у Запоріжжі.

Георгій Зубко вже півроку курує проєкт відновлення острову Хортиця за дорученням заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка.

«Острів Хортиця – природний та історичний комплекс, інтегрований у структуру Запоріжжя. Його відновлення включене до «Великої реставрації» – ініціативи в межах програми Президента Володимир Зеленський «Велике будівництво», – зазначив Гергій Зубко. – Партнером національного проєкту відродження Хортиці виступає група компаній Метінвест. Вони профінансували створення сучасної концепції оновлення острову, згідно з якою вже триває будівництво».

Цього року на Хортиці в рамках реставрації оновлять музей, пагорб із флагштоком й оглядовим майданчиком та Козацьке коло.

«Основна мета – зробити острів сучасним, комфортним, доступним простором для кожного. Обов’язково зберігаючи всю його унікальність. Ми усвідомлюємо, що Національному заповіднику «Хортиця» власними силами складно виконувати поточну наукову, природоохоронну роботу та керувати масштабним будівництвом, – поділився Зубко. – Саме тому Офіс Президента, розуміючи рівень відповідальності та великий обсяг робіт, підтримує створення та початок діяльності проєктного офісу. Його роль та функція важливі та затребувані. Це сучасна світова модель реалізації великих національних проєктів. Упевнений, що саме синергія зусиль всіх учасників процесу дасть найбільш правильний результат, на який ми всі чекаємо».

«Перший Запорізький» вже повідомляв, що на Хортиці в Запоріжжі триває реконструкція.


Читайте також:

В рамках масштабної реконструкції Хортиці кращі ідеї запорізьких студентів стануть реальністю

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0