USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька Хортиця стане потужним туристичним магнітом України

Запорізька Хортиця стане потужним туристичним магнітом України

Запорізька Хортиця дуже скоро стане одним із найпотужніших туристичних магнітів України.

У цьому переконаний заступник керівника Офісу Президента, куратор національної програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко, який на своїй сторінці у соціальній мережі поділився враженнями від візиту на Хортицю.

«Місто сили, відкрите для всіх.  Такою є філософія нової Хортиці, яку відроджують за ініціативи Президента України Володимира Зеленського в рамках програми «Велике будівництво». Перетворення відбувається на наших очах. Нещодавно для Хортиці розробили айдентику – вперше в історії!, – зазначив Тимошенко. – Вже до Дня незалежності відкриють Курган Єдності – найвищу точку острову, з якої відкривається неймовірна панорама на Дніпро і Запоріжжя. І вперше в історії на 16-метровий курган зможуть піднятися всі охочі, незалежно від віку і стану. Цим особисто опікується Перша Леді України Олена Зеленська».

Як розповів куратор «Великого будівництва», у рамках ініціативи «Без бар’єрів», яку минулого року започаткувала дружина Президента, саме Хортиця стане першим в Україні безбар’єрним туристичним об’єктом.

«Доріжки спроектовані під кутом 5%, кожні 800 метрів – майданчики, обладнані для відпочинку. Сьогодні разом із Першою Леді особисто пересвідчились у дотриманні всіх норм. Повністю інклюзивним стане і Музей історії козацтва, який роками стояв зачинений через аварійний стан. Його вже реконструюють за кращими стандартами світових музеїв в рамках програми Велика реставрація.  Так само інклюзивним буде суспільний простір Козацьке коло – тут проводитимуть концерти, фестивалі та форуми, – розповів Кирило Тимошенко. – Вже скоро Хортиця стане одним із найпотужніших туристичних магнітів України. З унікальною історією, природою, культурою – і надсучасною інфраструктурою. Тож, не забудьте включити у ваші плани».

Як розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, на Хортиці відбудеться не тільки реставрація музейної частини, а повне оновлення острову.

Нагадаємо, дружина Президента відвідала Хортицю, де триває масштабна реконструкція.

Стало відомо, коли у Запоріжіж відкриють рух транспорту по новозбудованим моста, – ФОТО


Читайте також:

Запорізька Хортиця стане першим безбар’єрним туристичним об’єктом в Україні – перша леді Олена Зеленська

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

3

ЗЫ2021-08-06 20:33:42
Заводы развалили и на туризме хотят "выехать". Да мало кому ваша Хортица интересна.
лесник2021-08-06 14:06:45
Да дайте ей какой-нибудь символ и хай гаверлу осваивает.
бабура2021-08-06 14:02:14
А пэрша лэди лично транспортиром измеряла углы в 5%? Опять городской бюджет пилит другая семейка.