USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька Хортиця отримала премію Ukraine Tourism Awards, як кращий інклюзивний туристичний об’єкт України

Запорізька Хортиця отримала премію Ukraine Tourism Awards, як кращий інклюзивний туристичний об’єкт України

Запорізька Хортиця стала переможцем Ukraine Tourism Awards 2021 – головної туристичної премії України – у номінації «Доступний туризм. Безбар’єрна культура».

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, що Ukraine Tourism Awards 2021 – це головна туристична премія України. Організаторами заходу є Київська Туристична Асоціація та громадська спілка Visit Ukraine за підтримки Державного агентства розвитку туризму України та партнерів.

Гала-шоу та церемонія нагородження переможців країни відбулася вчора у Києві. Члени журі визначили 14 лауреатів премії серед 42 фіналістів, за які українці віддавали свої голоси онлайн на сайті Ukraine Tourism Awards.

«Ця премія насамперед про людей. Про людей, які надають туристичні послуги та про людей, які ними користуються. Щодня це обмін енергією багатьох людей. Ті, хто сьогодні присутній у цій залі, вже переможці. Ви стали кращими у своїх регіонах, містах… Мені здається, цей вечір має бути наповнений класними емоціями, гарним настроєм, і має зарядити нас усіх на дуже драйвовий наступний, 2022 рік», – сказав на початку церемонії засновник премії, директор громадської організації Visit Ukraine Антон Тараненко.

Цього року було заявлено 14 номінацій. Серед них – особлива номінація «Доступний Туризм» для відзнаки закладів, які за рік максимально розвинули інклюзивну доступність. З трьома підномінаціями «Гостинність без кордонів», «Комфортний ресторан» та «Безбар’єрна культура».

Переможця обирали за принципом більшості голосів, сума яких складається з 50% голосів, що віддані всіма охочими онлайн, та 50% голосів організаційного комітету.

«Ми сьогодні говоримо про культуру в двох аспектах. Особливо в номінації «Доступний Туризм. Безбар’єрна культура». По-перше, це доступність самого об’єкта туризму. І, по-друге, це створення гідних умов для того, щоб кожна людина могла побачити те культурне розмаїття, яке є в нашій державі. Тому я вважаю, що абсолютно всі гідні цієї номінації. Але я маю назвати переможця», – зазначила перед оголошенням переможця заступниця міністра культура та інформаційної політики Лариса Петасюк.

Лауреатом премії у номінації «Доступний Туризм. Безбар’єрна культура» став Національний заповідник «Хортиця».

«2021 рік – це тільки старт усіх перетворень, які розпочалися на острові Хортиця.  Це старт фізичних і змістовних перетворень. Коли ми починали проєктувати перетворення острову Хортиця, ми поставили для себе завдання, що цей острів має стати безбар’єрним і доступним для всіх. І сьогодні ми можемо казати, що це здійснилося, – розповіла від час отримання нагороди комунікаційна менеджерка Національного проекту відродження острова Хортиця Юлія Вернигор. – Я б хотіла сказати слова подяки від Національного заповідника «Хортиця» Президенту України Володимиру Зеленському,  адже завдяки президентській програмі «Велике будівництво» це взагалі стало можливо. Слова подяки Групі Метінвест, яка долучилася до проєкту національного перетворення Хортиці. Окремо ми дякуємо першій леді Олені Зеленській, яка робить цю тему видимою. Наостанок я запрошую всіх до Хортиці, адже Хортиця – це місце, де всі ми є сильними».

Як вже писав «Перший Запорізький», у рамках державно-приватного партнерства за участі Групи Метінвест острів Хортиця поступово стає першим в Україні повністю інклюзивним туристичним об’єктом. Під час відродження втілюється багато бєзбар’єрих рішень, що вже є світовою практикою. Згідно сучасних вимог інклюзивності збудовано Пагорб Єдності з оглядовим майданчиком та флагштоком. Це перший в країні інклюзивний ландшафтний підойм. Після завершення реконструкції музей історії запорозького козацтва буде відповідати усім нормам фізичної доступності та враховувати потреби аудиторії з ментальними порушеннями. Також оновлюється Тарасова стежка з урахуванням потреб людей літнього віку та батьків з маленькими дітьми. Згодом інклюзивні рішення отримають розповсюдження в інших місцях острову.

У Запоріжжі запалили вогні у новорічному містечку на Хортиці, – ФОТО


Читайте також:

Арт-об’єкт на запорізькій Хортиці надихнув відомого українського художника на проведення фестивалю сучасного мистецтва

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0