USD: EUR:
... в Запорожье
«Запоріжсталь» щоденно безкоштовно передає запорізьким лікарням до 25 тонн медичного кисню

«Запоріжсталь» щоденно безкоштовно передає запорізьким лікарням до 25 тонн медичного кисню

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест щоденно безоплатно передає запорізьким лікарням, які лікують пацієнтів, хворих на COVID-19, до 25 тонн медичного кисню.

Про це розповів генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, сьогодні запорізькі лікарні отримали від Фонду Ріната Ахметова 11 сучасних апаратів штучної вентиляції легень для порятунку тяжкохворих на COVID-19.

Фонд Ріната Ахметова та Група Метінвест з початку пандемії системно надають допомогу закладам охорони здоров’я Запорізької області. За підтримки Фонду була побудована сучасна киснева станція Запорізької обласної інфекційної лікарні, яка забезпечує киснем 104 ліжка.

Наразі за фінансування комбінату «Запоріжсталь» триває відновлення постраждалого під час пожежі реанімаційного відділення інфекційної лікарні. Окрім того, з початку пандемії Фонд Ріната Ахметова та Група Метінвест надає запорізьким лікарням апарати штучної вентиляції легенів, засоби індивідуального захисту, тест-системи тощо.

Окрім того, «Запоріжсталь» регулярно постачає медичний кисень не тільки для лікарень Запоріжжя (більш ніж 1900 тонн з квітня цього року), а інших областей України.

«Кожного дня «Запоріжсталь» відвантажує для лікарень Запоріжжі 20-25 тонн медичного кисню. Ще близько 40 тонн ми відправляємо в інші регіони України: Київ та Київська область, Херсон, Миколаїв, Дніпропетровська. Це один з наших кроків, які ми робимо у боротьбі з пандемією. Ми намагаємося максимально полегшити роботу нашим медикам і надати їм максимальні обсяги допомоги, щоб вони могли вистояти в боротьбі з цією хворобою, – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко. – Я хотів би звернутися до всіх жителів Запорізької області: не треба додавати роботи нашим лікарям. Виконуйте всі рекомендації, дотримуйтесь карантинних обмежень та, звісно, вакцинуйтеся. Ми маємо зробити все можливе для того, щоб це захворювання більше не поширювалося і ми повернулися до нормального життя».

Нагадаємо, вже другий рік поспіль Метінвест постачає кисень до лікарень різних регіонів України. З 2020 року по вересень 2021 року підприємства Групи безкоштовно передали понад 2 тисячі тонн рідкого та майже 409 тисяч кубометрів газоподібного кисню медикам Запоріжжя, Маріуполя, Києва, Харкова, Дніпропетровської, Житомирської та Хмельницької областей.

Крім того, Метінвест проводить будівництво кисневої інфраструктури в лікарнях міст, де працюють підприємства Групи. Зокрема, у Маріуполі збудовано системи киснепроводів, які дозволили забезпечити киснем близько 700 лікарняних ліжок.

В Авдіївці будівництво кисневої станції Метінвест проводить спільно з Фондом Ріната Ахметова в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні». В Авдіївській центральній міській лікарні з’явиться автоматизована система киснепостачання, яка забезпечить киснем 81 точку.

У Покровську Донецької області цього літа відкрилася киснева станція у Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування. Станція, створена за підтримки Метінвесту та Фонду Ріната Ахметова, забезпечує киснем відділення для пацієнтів з коронавірусом.

У Кривому Розі Група виступила партнером щодо забезпечення міської лікарні №17 обладнанням для подачі кисню. Метінвест взяв на себе монтаж обладнання та проведення киснепроводу в лікувальні корпуси.

Також Метінвест забезпечить киснем медичні установам Харківської області та Києва.

Загалом минулого року Метінвест направив на боротьбу з коронавірусом близько 6 мільйонів доларів.

Нагадаємо, 2020 року Рінат Ахметов спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом «Шахтар» та Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні у боротьбі з коронавірусом. З особистої ініціативи Ріната Ахметова з цією метою було виділено понад 450 млн грн у рамках проекту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні». Проект допоміг вижити 1,4 млн людей. Це найбільший внесок одного благодійника до державної медицини України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, у тому числі 207 апаратів ШВЛ, а також сотні тисяч експрес-тестів, засобів індивідуального захисту та витратних матеріалів.


Читайте також:

Запорізькі лікарні для порятунку тяжкохворих на COVID-19 отримали 11 сучасних апаратів штучної вентиляції легень від Фонду Ріната Ахметова, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0