USD: EUR:
... в Запорожье
За участі діячів мистецтва запорізька Хортиця зможе повністю розкрити свій потенціал та стати центром тяжіння туристів

За участі діячів мистецтва запорізька Хортиця зможе повністю розкрити свій потенціал та стати центром тяжіння туристів

За участі активних діячів культури та мистецтва музей історії запорозького козацтва може стати центром тяжіння українських та закордонних туристів.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів колекціонер мистецтва та арт-менеджер Павло Гудімов.

«Минулого тижня я вперше побував на Хортиці. Це була дуже цікава робота поїздка, під час якої я побачив величезний потенціал заповідника. Те, що відбувається зараз, це тільки початок роботи. Потрібно збирати колекцію, робити проекти, ставити на ноги музей історії запорозького козацтва, який має стати центром тяжіння. Чи може заповідник розвиватися власними силами? Мені здається, що ні. До цього процесу потрібно залучати усіх активних діячів і не лише галузі культури», – поділився Павло Гудімов.

На думку відомого арт-менеджера, усі можливості для того, щоб в майбутньому стати справжнім туристичним магнітом Запоріжжя, має музей судноплавства, який зараз працює на Хортиці.

«З дна Дніпра археологи підіймають човни, яким 100-200 і більше років. На мене це справило неабияке враження. Але поки що, на жаль, це місце більше схоже на реставраційну майстерню, а не справжній музей човнів, – зазначив Гудімов. – Я думаю, що необхідно близько 5 років серйозної роботи, за які дійсно можна буде повністю відродити Хортицю і перетворити її у привабливий туристичний маршрут».

Нагадаємо, національний проект відродження острова Хортиця став яскравим прикладом успішної трансформації туристичних об’єктів радянської доби в сучасні атракції. Завдяки успішному державно-приватному партнерству влади та великого бізнесу в 2021 році вдалося перетворити знакові об’єкти острова Хортиця в сучасні туристичні магніти, що вже приваблюють тисячі нових відвідувачів.

Жителям та гостям Запоріжжя вже презентували унікальне лазерне шоу «Трансформація крізь історію» та арт-об’єкт «Коло Єдності», що єднає в собі історичне значення Хортиці та водночас є витвором сучасного мистецтва. Ба більше, саме острів Хортиця стає першою безбар’єрною туристичною локацією в України. Все це в рамках президентської програми «Велике будівництво» створене за підтримки Групи Метінвест, яка виступає партнером національного проєкту відродження острова Хортиця.


Читайте також:

Відомий український режисер створює аудіовиставу для подорожей Хортицею

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0