USD: EUR:
... в Запорожье
Яким буде подальший розвиток Хортиці у Запоріжжі

Яким буде подальший розвиток Хортиці у Запоріжжі

Запорукою системного розвитку Хортиці є вдала співпраця державної влади та великого бізнесу.

Про  це повідомляє «Індустріалка».

Національний заповідник “Хортиця” має глобальну концепцію розвитку, в рамках якої будуть здійснюватися подальші перетворення на легендарному острові. Музей історії запорозького козацтва, пагорб Єдності та Козацьке коле — не єдині об’єкти реконструкції на Хортиці. Наступним етапом перетворень на Хортиці стане розвиток спортивної інфраструктури. Про це в ефірі програми “День. Тема” телеканалу TV5 повідомила завідувачка сектора розвитку та планування Національного заповідника “Хортиця” Альона Пєтрікєй.

За її словами, розроблена командою Big City Lab за підтримки Метінвест Холдингу концепція передбачає довгостроковий ланцюг розвитку острова.

— Тобто Хортиця поділена на кластери. Початок ми взяли з музейного кластера. Потім є спортивний кластер у центральній частині острова та природний кластер. У природному кластері мають бути екологічні маршрути, і він буде менш урбанізований, — повідомила Альона Пєтрікєй. — Це тільки початок. Головне завдання наше — щоб музей перестав бути аварійним. Це планується зробити до жовтня цього року. Потім ми приступимо до внутрішніх робіт — це вже буде наступного року. Потім вже перейдемо до паркових зелених зон і поступово перейдемо до Хортиці комфортної, доступної для всіх.

Вона наголосила, що у заповіднику сподіваються на системну підтримку в рамках державно-приватного партнерства. За її словами, проєкт реалізується при вдалій співпраці державної влади та великого бізнесу, які знайшли спільну точку дотику. Саме це є запорукою системного розвитку Хортиці, підкреслила Альона Пєтрікєй.

Нагадаємо, цього року Національний заповідник «Хортиця» увійшов до списку державної програми «Велика реставрація». У рамках програми реконструюють музей історії запорізького козацтва, пагорб Єдності біля музею і «Козацьке коло».

На острові Хортиця вперше в новітній історії застосували практику партнерства держави з бізнесом. Група Метінвест стала партнером проєкту розвитку заповідника. Метінвест долучився до проєкту з самого початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції перетворень, згідно з якою наразі триває будівництво.

Після закінчення реконструкції на Хортиці, на пагорбі біля музею Запорізького козацтва буде демонструватися неймовірне лазерне шоу. Яскраве дійство ще проходить процес налаштування. Після завершення будівельних та ремонтних робіт на Музеї козацтва шоу стане постійним, щоб дивувати і вражати запорожців та гостей міста.

Нагадаємо, в Запорізькій обласній лікарні помер 12-річний хлопчик, якого різко стало погано в таборі в Херсонській області. Через три дні його перевели в запорізьку лікарню, де діагностували двосторонній набряк мозку з вклиненням стовбура головного мозку. З кожним днем стан хлопчика погіршувався і 26 серпня серце Тимофія не витримало. Медики 50 хвилин проводили реанімаційні дії, але вони виявилися безуспішними.

Читайте також:

В Запоріжжі хочуть створити сучасний музей судноплавства

Під Запоріжжям відбулася ДТП, в якій загинув 10-річний хлопчик і ще двоє дітей постраждали, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0