USD: EUR:
... в Запорожье
Влада спрямує понад 700 мільйонів гривень на посилення оборони  Запорізької області

Влада спрямує понад 700 мільйонів гривень на посилення оборони Запорізької області

Цього року Запорізька область спрямує на фінансування оборони та підтримку військовослужбовців понад 700 мільйонів гривень.

Про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко повідомив під час прес-конференції з нагоди 100 днів роботи на посаді очільника регіону.

Підсумки цієї зустрічі – у статті за посиланням: Повернення територій та відбудова після руйнувань: голова Запорізької області розповів про підготовку до деокупації

За словами голови Запорізької ОВА, влада робить все для того, щоб Запоріжжя було форпостом для усієї України.

«Сьогодні наше основне завдання – допомога військовим. З початку року на підтримку обороноздатності Запорізької області, зокрема підсилення фортифікаційних споруд, було виділено понад 296 мільйонів гривень, – розповів Малашко. – На 2023 рік на військову підтримку нашого регіону всього заплановано близько 708 мільйонів гривень. Це колосальна цифра. У 2022 році на це було спрямовано 496 мільйонів гривень. Ми все робимо для того, щоб зробити нашу область більш боєздатною».

Як розповів очільник області, влада робить все необхідне для підтримки воїнів, які воюють на Запорізькому напрямку.

«Усі наші медичні заклади зараз працюють на те, щоб, в тому числі, надавати медичну допомогу пораненим військовослужбовцям, – розказав голова ОВА. – На сьогодні у нас створено близько 10 тисяч ліжкомісць, які готові приймати поранених. Коли почнеться контрнаступ, ми розуміємо, що не тільки військові, але і цивільні будуть страждати від  нашого ворога».


Читайте також:

Ситуація на захопленій Запорізькій АЕС щоденно погіршується: інтерв’ю президента «Енергоатома»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0