USD: EUR:
... в Запорожье
Вимушені переселенці, які прибувають до Запоріжжя, можуть знайти роботу на великих промислових підприємствах

Вимушені переселенці, які прибувають до Запоріжжя, можуть знайти роботу на великих промислових підприємствах

АКТУАЛЬНО: У зв’язку зі складною ситуацією та необхідністю перебування в укриттях із слабким інтернетом, читайте оперативні запорізькі новини в нашому телеграм-каналі: https://t.me/onenews_zp.

До Запоріжжя щодня прибувають люди з Маріуполя та інших міст у пошуках безпеки.

Група компаній Метінвест продовжує підтримувати людей, які приїздять до Запоріжжя: надають їм місце для відпочинку, їжу та за бажанням можуть навіть влаштувати на роботу. В ефірі телеканалу «Україна24» генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Олександр Мироненко розповів про системну допомогу вимушеним переселенцям.

«Тут є декілька напрямків. Перше – це допомога соціального характеру. Ми зустрічаємо людей, надаємо прихисток, де вони можуть розміститися на певний час, отримати все необхідне, а потім визначитися, що їм робити далі. Чи будуть вони залишатися в містах, де присутні підприємства Групи Метінвест, або ж прямуватимуть далі на західну Україну, – зазначив Олександр Мироненко. – Таких випадків дуже багато. У березні майже ніхто в Запоріжжі не затримувався, люди рухалися далі. Тепер ситуація трохи змінилися і люди більше залишаються у Запоріжжі. Ми надаємо їм місця для проживання. Це і гуртожитки, санаторії наших підприємств, переобладнані будинки культури. Тут ми забезпечуємо переселенців всім необхідним на більш довгий проміжок часу.

Крім цього, ми розуміємо, що наразі з Маріуполя виїжджає чимала кількість наших співробітників. На даний момент це близько 14 тисяч людей. І всіх цих співробітників ми приймаємо у Центрі реабілітації та реінтеграції для вимушених переселенців. Багато вимушених переселенців – це промисловці. Ми їх реєструємо, надаємо перелік вакансій, що є на підприємствах не тільки Групи Метінвест, а й на комунальних підприємствах міст присутності Компанії: Запоріжжя, Кам’янське, Кривий Ріг, Покровськ. Щоб люди могли отримати роботу та мали змогу у подальшому винаймати собі житло. Ми виплачуємо їм близько 10 тисяч гривень у вигляді підйомних. Це стосується тих співробітників, які їдуть із Маріуполя, і потім ми їх приймаємо на роботу. Такою комплексною допомогою ми намагаємося підтримати людей у цей тяжкий час, щоб вони мали все необхідне для життя та відчували себе у безпеці».

Телефон Центру кар’єри Метінвест: 0-800-606-000.

У Запоріжжі вимушених переселенців працевлаштовують на промислові підприємства


Читайте також:

Метінвест налагодив виробництво бронепластин для бронежилетів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0