USD: EUR:
... в Запорожье
В Запоріжжя прибула гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова та бізнесів SCM

В Запоріжжя прибула гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова та бізнесів SCM

Доставку гуманітарного вантажу з Європи забезпечила Група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського та ДТЕК, за участю Фонду Ріната Ахметова і за підтримки Офісу Президента України та місцевих муніципалітетів.

Перший гуманітарний вантаж вже прибув до Запоріжжя. Це – продукти харчування, з яких надалі буде сформовано продуктові набори для українців, які постраждали від агресії Росії.

На першому етапі волонтери Метінвесту у спеціально створеному хабі сформують 12 800 тижневих наборів першої потреби для українців. До складу набору входять продукти харчування: каші, макарони, вода, консерви, згущене молоко, масло, цукор, супи та локшина швидкого приготування. Після чого допомогу направлять насамперед у міста присутності підприємств групи SCM, де вона зараз найбільш необхідна.

Поставки гуманітарної допомоги будуть організовані з Польщі, Румунії, Нідерландів, Німеччини, Італії та країн Прибалтики.

Метінвест і ДТЕК також закуповують у Європі харчові продукти для постраждалих українців. У Польщі організовано хаб для консолідації допомоги й відправлення її до України залізницею. У нашій країні спеціальні склади вже готові прийняти нову гуманітарну допомогу з Європи. Вся зібрана Метінвестом та ДТЕК гуманітарна допомога буде надана міським гуманітарним штабам, розгорнутим у всіх регіонах України.

Наразі у сортувальний центр в Запоріжжі надійшли макарони та цукор, які фасують для формування наборів першої потреби.

«Метінвест та ДТЕК за участю Фонду Ріната Ахметова роблять усе можливе для порятунку життів і запобігання гуманітарній катастрофі в Україні. На базі «Запоріжсталі» створено хаб для прийому гуманітарної допомоги, її сортування та формування гуманітарних рейсів до українських міст, які найбільше сьогодні потребують такої підтримки, а також місцевих громад, які відчувають гостру потребу у допомозі. Зараз ми вивантажуємо більше 43 тонн макарон та цукру, аби почати збирати гуманітарні набори для постраждалих від протигуманних дій Росії.Окремо молодь запорізьких підприємств Метінвесту зібрала близько 8 тонн гуманітарної допомоги, частина якої чекає на зелений коридор напід’їзді до Маріуполя. Ми закликаємо усіх об’єднатися у цей час випробувань і допомагати українцям, аби не допустити гуманітарної катастрофи в Україні», – відзначив головуючий Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Окрім того, тут же, на базі сортувального центру на «Запоріжсталі» розвантажується та формується гуманітарна допомога, яка надходить за підтримки місцевого муніципалітету та обласної влади.

Метінвест також звернувся до своїх партнерів, компаній, організацій в Україні та за кордоном із проханням направляти медикаменти, харчові продукти, одяг, жіночі й дитячі засоби гігієни, а також електроприлади для доставлення постраждалим українцям. Контакти для співпраці з організації гуманітарної допомоги доступні за посиланням.

У Запоріжжі небайдужі городяни збирають речі для вимушених переселенців: як допомогти і куди звертатися


Читайте також:

Метінвест організує гуманітарну допомогу українцям із Європи

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0