USD: EUR:
... в Запорожье
В Енергодарі запрацював сучасний апарат комп'ютерної томографії

В Енергодарі запрацював сучасний апарат комп'ютерної томографії

Сьогодні гостро стоїть питання онконастороженості населення України. За останні роки 35% злоякісних новоутворень були діагностовані у осіб середнього та молодого віку. Згідно статистики, в Енергодарі зросла частота онкопатології шкіри (меланоми, базаліоми, епітеліоми), раку щитовидної залози, раку молочних залоз у жінок (плоскоклітинний рак, первинні карциноїдні пухлини). Ці захворювання піддаються лікуванню тільки за умови своєчасної діагностики. Як стверджує ВООЗ, до 40% випадків смертей від онкологічних захворювань можна уникнути, поліпшивши механізми виявлення раку. Для цього потрібна обізнаність населення і регулярний моніторинг стану здоров’я.

До теперішнього часу у жителів міста Енергодар не було можливості пройти повноцінне обстеження організму з метою своєчасного виявлення онкологічних захворювань. На жаль, енергодарцям раніше була недоступна процедура комп’ютерного онкоскринінгу — основного методу ранньої діагностики пухлинних процесів. Державний апарат для комп’ютерної томографії не функціонував вже більше 12 років, приватний томограф — вже 4 роки.

Відсутнє обладнання для проведення мамографії і діагностики раку молочної залози. У той час, як це найпоширеніша онкопатологія серед жінок, яку в 90% випадків можна вилікувати при виявленні на ранніх стадіях.

Для проведення КТ-досліджень доводилося їздити в обласний центр, що супроводжувалося транспортними незручностями і завдавало дискомфорт людям з важкими патологіями.

Тепер якісна діагностика стану органів і систем стане доступнішою – в Енергодарі починає свою роботу новий медичний центр «Томомед». На базі цього центру встановлено сучасний спіральний комп’ютерний томограф Philips Brilliance, що виконує 40 зрізів за один оберт рентгенівської трубки. Таке високотехнологічне обладнання значно знижує променеве навантаження на пацієнта, забезпечує швидке сканування і високу якість діагностичних зображень. Дана візуалізуюча система дозволяє виконувати широкий спектр обстежень організму, багато з яких раніше ніколи не проводилися в Енергодарі. До опису комп’ютерних томограм залучені досвідчені фахівці-радіологи з Енергодара, Запоріжжя та інших міст України, які заслужили довіру лікарів-клініцистів та пацієнтів. Вся інформація про центр, види діагностичних послуг і лікарський колектив доступна на сайті центру https://tomomed.com.ua/.

Слід зазначити, після відвідування нового центру у нас залишилися дуже приємні враження і чітке розуміння, що Енергодар нарешті вийшов на принципово новий рівень медичних послуг.

0