USD: EUR:
... в Запорожье
«Укрзалізниця» готова надавати підтримку комбінату «Запоріжсталь» у розв'язанні логістичних проблем

«Укрзалізниця» готова надавати підтримку комбінату «Запоріжсталь» у розв'язанні логістичних проблем

Через війну на промислових підприємствах України виникли проблеми з логістикою

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму гарячої консервації підрозділів комбінату «Запоріжсталь». Наразі на підприємстві розпочали роздування доменних печей № 3 та 4. Надалі поступово відновлюватимуться виробничі процеси на наступних переділах – сталеплавильному та прокатному.

Через війну промисловці відчувають жорстку логістичну кризу, яка не дає можливості запустити на повну виробничі потужності через проблеми з доставкою сировини на підприємства та відправкою готової продукції споживачам, пише «Индустриалка».

На запуску доменного виробництва були присутні міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, а також народні депутати України.

Керівництво держави розуміє, що важливою складовою у відновленні економіки є стабільна робота металургійних підприємств. Тому надає підприємствам всебічну підтримку. В цьому керівництво «Запоріжсталі» запевнив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Готові надавати підтримку у вирішенні логістичних проблем і в «Укрзалізниці». Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

«Залізниця завжди була опорою економіки. У військовий час ми стали опорою безпеки. Ми допомагаємо евакуювати населення, ввозити гуманітарну допомогу. І зараз ми розуміємо, що треба відбудовувати економіку, треба допомагати підприємствам запускатися. Сьогодні на «Запоріжсталі» ми побачили запуск двох печей, – зазначив  Камишін. – Для нас це важливо, тому що, по-перше, це запуск економіки, це робота та зарплата для людей. По-друге – це податки, а по третє — це тонна вантажу, яка нам, залізниці, дає роботу. Ми віримо в те, що наша робота у пошуках нових логістичних функцій допоможе заводу запустити й дві інші печі, допоможе вийти на повну потужність».

Як вже писав «Перший Запорізький», Група Метінвест також ухвалила рішення щодо виведення з режиму консервації основного обладнання Запорізького ливарно-механічного заводу. Крім того, частково відновив роботу «Запоріжкокс», а також завод «Запоріжвогнетрив».

Робочі зміни для працівників запорізьких підприємств Метінвесту скореговані з урахуванням комендантської години. Підприємства забезпечує централізоване підвезення робітників корпоративним транспортом.

У разі виникнення нештатної ситуації для працівників на підприємстві забезпечено безперешкодний доступ до безпечних укриттів, які укомплектовані необхідною провізією, медикаментами та комунікаціями.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на «Запоріжсталі»: «Ми шукаємо нові логістичні рішення для промисловості»


Читайте також:

Україна відновлює економіку через промисловий сектор: для оборони, відбудови держави і поповнення бюджету

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0