USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі за підтримки великого бізнесу активно продовжується відродження Хортиці

У Запоріжжі за підтримки великого бізнесу активно продовжується відродження Хортиці

У Запоріжжі в рамках державно-приватного партнерства та реалізації президентської програми «Велика реставрація» активно продовжується масштабне відновлення Хортиці, яка стане першим безбар’єрним туристичним об’єктом в Україні.

Під час відродження Хортиці заплановано оновлення трьох знакових об’єктів: пагорба з флагштоком, музею та громадського простору «Козацьке коло». Першою з урахуванням усіх норм доступності завершили реконструкцію Козацького кола. 14 серпня тут вже провели фестиваль родинних цінностей та традицій, а 27-28 серпня – масштабний фестиваль сучасної музики ZOUND 2021. 23 серпня на оновленому пагорбі Єдності на Хортиці замайорів Державний прапор України. Проміжні результати дозволяють впевнено говорити про те, що усі роботи будуть завершені вже цього року.

Реконструкція Хортиці відбувається завдяки взаємодії державної влади та соціально відповідального бізнесу – комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест.

Метінвест долучився до проекту на самому початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції перетворень, згідно з якою наразі триває будівництво. Аби всі перетворення відбувались якісно та правильно, компанія виступила ініціатором створення проектного офісу, який повністю керує процесом оновлення.

Про це в ефірі програми «Сьогодні Ранок» на телеканалі «Україна 24» розповів генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

«Ми системно допомагаємо острову Хортиця вже багато років. Наприклад, історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», який зараз працює на острові, був побудований за кошти комбінату. На сьогодні системна допомога продовжується і зі сторони Групи Метінвест, і зі сторони комбінату «Запоріжсталь», тому ми взяли участь у проекті відродження Хортиці в рамках «Великої реставрації». Наші спеціалісти входять до проектного офісу, який керує ходом реконструкції всіх об’єктів на острові. Унікальність проекту реконструкції полягає в тому, що і бізнес, і державні установи працюють разом – це гарний приклад державно-приватного партнерства», – розповів Олександр Мироненко.

Зазначимо, що комбінат «Запоріжсталь» не лише фінансово допомагає в реконструкції Хортиці. 23 серпня у Запоріжжі відбувся тестовий запуск першого в Україні інтерактивного унікального лазерно-проекційного шоу, яке на Хортиці створив Метінвест у партнерстві з Міністерством культури. Запустити в постійному режимі його планують до Дня міста, яке відзначають 14 жовтня.

«На пагорбі Єдності завдяки Групі Метінвест з’явилося унікальне лазерне шоу. Це подарунок від Метінвесту та Міністерства культури та інформаційної політики Хортиці, який стане ще однією унікальною туристичною атракцією острова», – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, шість років музей історії запорозького козацтва на Хортиці був закритим для відвідувачів через постійне протікання даху. Але тепер нарешті розпочалися реальні кроки до ремонту його будівлі та оновлення експозиції. Зараз активно продовжується відродження туристичних магнітів Хортиці.  Після завершення масштабного оновлення на Хортиці музей історії козацтва у Запоріжжі стане музеєм 21 століття.


Читайте також:

У Запоріжжі завершується масштабне відновлення острову Хортиця: що вже зробили, – ФОТОРЕПОРТАЖ  

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0