USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі розпочали капітальний ремонт багатоповерхівки у Дніпровському районі, в яку влучила російська ракета, – ФОТО

У Запоріжжі розпочали капітальний ремонт багатоповерхівки у Дніпровському районі, в яку влучила російська ракета, – ФОТО

У Запоріжжі розпочали відбудову багатоповерхового будинку по вулиці Кияшка, 22, який першим постраждав внаслідок російського ракетного удару.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, внаслідок влучання, що відбулося у ніч на 24 вересня, одна людина загинула, ще дев’ятеро жителів постраждали. Наразі у нашому місті з початку війни російські ракети частково зруйнували всього 11 багатаквартирних будинків та 15 будинків приватного сектору. Крім того, пошкоджено понад 500 багатоповерхівок та понад 450 приватних осель.

За темою: Післявоєнна «зелена» відбудова Запоріжжя: яким має бути відновлення зруйнованих будинків

«На сесії міської ради з бюджету виділили 20 мільйонів на перший етап відновлення цього будинку. Загальна сума відповідно до проєктно-кошторисної документації – 60,3 мільйона гривень. Будемо шукати недостатню суму – або за рахунок держави, або за рахунок наших міжнародних партнерів, – розповів секретар Запорізької міської ради, в.о. мера Анатолій Куртєв. – Ми вже запустили роботи з відбудови багатоповерхівки на проспекті Соборному, 151. Нашим президентом було чітко поставлене завдання щодо відновлення всіх зруйнованих у Запоріжжі будинків».

Як вже писав «Перший Запорізький», міська рада виділила з бюджету на початок відновлювальних робіт у чотирьох частково зруйнованих багатоповерхівках 98 мільйонів гривень (пр. Соборний, 151 – 25 мільйонів, вул. Кияшка, 22 – 20 мільйонів; вул. Сталеварів, 16 – понад 27,8 мільйонів; вул. Зестафонська, 10 – 25 мільйонів).

Вже розпочали роботи з відновлення частково зруйнованого будинку на проспекті Соборному. Згідно проєктно-кошторисної документації, загальна вартість відновлювальних робіт складатиме 141 мільйон гривень. Повна реконструкція будівлі триватиме, орієнтовно, два роки і буде розділена на декілька етапів.

У будинку по вулиці Кияшка – 18 квартир. Кожна з них має різний ступінь пошкоджень. Найбільших руйнувань, кажуть представники влади, зазнала квартира, куди влучила ракета: руйнування конструкцій несучих стін. Якщо під час вишукувальних робіт в процесі будівельних робіт бутуть виявлені нові невраховані до цього наслідки ракетного удару, до проєктно-кошторисної документації будуть внесені відповідні коригування.

«Сьогодні відповідно до проєкту капітального ремонту у житловому будинку вже розпочали всі підготовчі роботи. Зараз мешканці будинку вивозять свої цінні речі. Ми підключаємо електропостачання, яке було вимкнене задля уникнення непередбачуваних ситуацій, підключаємо водопостачання, щоб забезпечити будівельний майданчик усім необхідним, – розповів заступник міського голови Віктор Гординський. – Згідно першого етапу робіт, на які виділені кошти, плануємо до кінця року зробити капітальний ремонт усіх несучих конструкцій будинку, замінити покрівлю. Наступним етапом за наявності додаткового фінансування будуть роботи всереди будинку. Завершення капітального ремонту заплановане на груднь 2024 року».

Проєктом відновлення, зокрема, передбачена повна термомодернізація фасаду будинку і відновлювальні роботи всередині квартир.

Тендер на відновлення будинку виграла підрядна організація «Статусбудінжинірінг». У Запоріжжі ця компанія за кошти міського бюджету вже виконувала реконструкцію скверу Піонерів та скверу Театрального, а також має досвід будівництва приватних житлових будинків та багатоповерхового будинку у Дніпрі.

Нагадаємо, ще сім напівзруйнованих багатоповерхівок будуть відновлені Службою  відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області за рахунок державних коштів «Фонду ліквідації наслідків збройної агресії». Мова про напівзруйновані будинки на вулиці Зестафонська, 8, Незалежної України, 67, Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3, Кам’яногірська, 6, Миру, 14, Запорізька, 2а та 2б.


Читайте також:

У Києві створюють патріотичний мурал із «Запорізьким месником», – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0