USD: EUR:
... в Запорожье
Комбінат «Запоріжсталь» повністю відновив відділення обласної інфекційної лікарні після пожежі, – ФОТО

Комбінат «Запоріжсталь» повністю відновив відділення обласної інфекційної лікарні після пожежі, – ФОТО

У Запоріжжі відновили відділення обласної інфекційної клінічної лікарні, яке у лютому постраждало від пожежі.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

3 лютого 2021 року у відділенні Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні сталася трагічна пожежа. Розуміючи життєво важливу необхідність повноцінного функціонування цього медичного закладу для мешканців області, комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест одразу вирішив надати фінансову допомогу у проведенні ремонту та усуненні наслідків пожежі на першому поверсі будівлі. Після закінчення слідчих дій соціально відповідальний бізнес розпочав роботи і за два місяці повністю відновив приміщення відділення.

«Перш за все, я хочу подякувати нашим лікарям за відданість своїй справі та порятунок життів. З початку пандемії комбінат «Запоріжсталь» і Група Метінвест надають системну допомогу медикам, які знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Засоби захисту, медичні препарати, обладнання, сучасна киснева станція – ми допомагали усім, що було потрібно лікарям, щоб вони могли якісно виконувати свою роботу, – наголосив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко. – Коли сталася  трагедія, ми не могли стояти осторонь і одразу заявили, що допоможемо відновити всі приміщення, які зазнали пошкоджень. Ми змогли розпочати роботи тільки після завершення слідчих дій на місці трагедії – наприкінці вересня. За два місяця було повністю відновлене відділення. Тепер ці сучасні приміщення, обладнані пожежною сигналізацією та сигналізацію проти витоку кисню, допоможуть лікарям якісно виконувати свою роботу».

 «Я згадую, як ми зустрілися разом з Олександром Григоровичем Мироненком після трагічної пожежі і говорили про те, як важливо швидко відновити роботу цього відділення, коли завершаться слідчі дії. Я хочу подякувати комбінату «Запоріжсталь». Сказали – зробили. Тепер у лікарні працювати та лікуватися буде більш комфортно. Спасибі усім причетним за те, що об’єдналися та показали ефективну роботу», – зазначив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Після реконструкції відділення зможе прийняти для одночасного лікування 12 тяжкохворих пацієнтів. Фінансування відновлювальних робіт склало близько 6 мільйонів гривень.

«Дуже дякую комбінату «Запоріжсталь» за повну реконструкцію відділення, зроблену на найвищому професійному рівні. І, звісно, нашим медичним працівникам, на плечах яких увесь цей час було найбільше навантаження. Дякую медикам за роботу, а комбінату «Запоріжсталь» за велику допомогу», – зазначила голова Запорізької обласної ради Олена Жук.

У відділенні повністю замінили електромережі, віконні та дверні блоки, відремонтували санітарно-побутові кімнати, виконали оздоблювальні роботи. Одна з палат спеціально адаптована для лікування та догляду маломобільних пацієнтів. Для цього розширили дверні отвори, встановили спеціальні поручні та тримачі, облаштували спеціалізований санітарний вузол. Окрім того, комбінат «Запоріжсталь» обладнав пандус для транспортування маломобільних пацієнтів згідно з будівельними нормами та вимогами про інклюзивність.

Під час реконструкції відділення особливо велику увагу приділили обладнанню системами безпеки. У кожній палаті встановлено датчик контролю витоку кисню. Окрім того, змонтовано системи протипожежної сигналізації та раннього оповіщення про витік кисню, У відділенні змонтовано систему припливно-витяжної вентиляції. Обладнання спроектоване згідно з приписами служби ДСНС України у Запорізькій області.

«Підтримка соціально відповідального бізнесу дуже важлива. Особливо, у період пандемії та реформування медичної галузі. Ми дуже вдячні за повне капітальне відновлення усього відділення. Те, що ми отримали тепер, дуже якісно відрізняється від того, що було раніше. Це питання пожежної безпеки, і наявність датчиків кисню. Це безпека наших пацієнтів, і безпека праці наших лікарів», – підкреслила виконуюча обов’язки директора Запорізької обласної клінічної лікарні Ірина Кулєш.

За словами керівниці лікарні, оновлене відділення повноцінно запрацює на початку нового року, коли медичний заклад отримає усі необхідні дозволи на введення приміщень в експлуатацію.

Нагадаємо, Група Метінвест з початку пандемії системно надає допомогу закладам охорони здоров’я Запорізької області. За підтримки комбінату «Запоріжсталь» на території Запорізької обласної інфекційної лікарні була побудована сучасна киснева станція, яка забезпечує киснем більше 100 ліжок. З початку експлуатації кисневої станції «Запоріжсталь» повністю забезпечує потреби лікарні в кисні, передаючи його на безоплатній основі. У кожній палаті відновленого відділення змонтовано кисневі траси, які підключені до нової кисневої мережі лікарні. Окрім того, «Запоріжсталь» регулярно постачає медичний кисень не тільки для лікарень Запоріжжя, а й Києва, Херсона, Дніпра, Миколаєва та інших регіонів країни.

Нагадаємо, наприкінці жовтня лікарні Запоріжжя отримали від соціально відповідального бізнесу 11 сучасних апаратів ШВЛ. 7 апаратів штучної вентиляції легенів передали запорізьким лікарням №1, №2, №7, №9, що приймають хворих на COVID-19, та лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Ще чотири апарати отримала обласна інфекційна клінічна лікарня, як заклад, що госпіталізує найбільшу кількість пацієнтів з коронавірусом.

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», за минулу добу, 1 грудня, у регіоні зареєстрували 711 випадків захворювання на COVID-19, пішли з життя 55 хворих на коронавірус. Зважаючи на значне погіршення епідеміологічної ситуації, медики закликають українців захищати своє здоров’я та вакцинуватися. Вакцинація є найефективнішим заходом профілактики від COVID-19. Щеплення від коронавірусу практично виключає можливість тяжкого перебігу хвороби.


Читайте також:

Запорізькі лікарні для порятунку тяжкохворих на COVID-19 отримали 11 сучасних апаратів штучної вентиляції легень від Фонду Ріната Ахметова, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0