USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі покажуть українсько-словацький фільм, який номінований на

У Запоріжжі покажуть українсько-словацький фільм, який номінований на "Оскар" - ВІДЕО

Наступної середи, 15 листопада, в кінотеатрі ім. Маяковського Відбудеться прем’єрний показ фільму «Межа». Кінострічка користується величезною популярністю в Словаччині, де поставила всілякі рекорди прокату. Саме Словаччина висунула фільм на премію Оскар.

У нашому місті стрічку особисто представлять головна героїня Римма Зюбіна та продюсер Андрій Єрмак.

«Межа» ще до свого Всеукраїнського прокату підняла великий резонанс в Україні та Європі, представив нашу країну в основній конкурсній програмі кінофестивалю в Карлових Варах. Саме ця стрічка отримала на фестивалі одну з головних відзнак — Кришталевий глобус за кращу режисерську роботу.

Про спільну словацько-українську продукцію вже написали видатні світові видання «The Hollywood Reporter» і «Variety». Авторитетні ЗМІ порівняли «Межу» з кращими роботами Гая Річі «Хрещений батько» і «Клан Сопрано».

Окрім цього, українська рок-легенда Олег Скрипка записав власну версію пісні «Гей, соколи», що стала головним треком словацько-української стрічки «Межа».

Український прокат фільму стартує 16 листопада цього року.

В основі сюжету лежить реальна гостросюжетна історія, що переплітається з родинною драмою на словацько-українському кордонні у 2007 році напередодні вступу Словаччини до Шенгенської зони.

Зйомки фільму відбувалися в Україні, Чехії та Словаччині. Окрім словацьких та чеських зірок у стрічці знялися відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії «Золота Дзиґа», один із найулюбленіших українських акторів Станіслав Боклан, молодий актор Олександр Піскунов та актор Володимир Геляс.

Наступної середи, 15 листопада, в кінотеатрі ім. Маяковського відбудеться прем’єрний показ фільму «Межа». Кінострічка користується величезною популярністю в Словаччині, де поставила всілякі рекорди прокату. Саме Словаччина висунула фільм на премію Оскар.


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0