USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці розпочинається оновлення туристичної інфраструктури – голова ОДА

У Запоріжжі на Хортиці розпочинається оновлення туристичної інфраструктури – голова ОДА

У Запоріжжі на Хортиці незабаром розпочнеться оновлення Музею історії запорозького козацтва, Козацького кола та Кургану єдності України.

Про це під час прес-конференції розповів голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

«З державного бюджету вже виділено 77,3 мільйона гривень на реконструкцію будівлі Музею історії Запорізького козацтва, щоб всередині нарешті можна було розміщувати експозицію», – зазначив голова області. 

Як же писав «Перший Запорізький», вже кількадесят років будівля Музею історії козацтва руйнується через постійне протікання даху. Днями вже стало відомо, як зміниться музей після «Великої реставрації».

«Крім того, незабаром розпочнуться роботи на Козацькому колі, який після реконструкції стане зручним публічним простором для проведення масових заходів. На оновлення пагорбу, де встановлений флагшток єдності України, гроші вже виділені з обласного бюджету», – розповів Олександр Старух.  

Нагадаємо, 14-метровий курган зроблять максимально зручним для туристів. Буде виконаний благоустрій, з’явиться декілька оглядових майданчиків, влаштують зручний підйом на пагорб.

«Переконаний, що за підсумками півріччя у нас буде перевиконання обласного бюджету. Після цього ми зможемо виділити додатково гроші на облаштування паркінгів, організацію безпекових заходів, а також – на проектування музею всередині. Коли ми відбудуємо музей ззовні, потрібно буде ще провести роботи всередині та зробити експозицію сучасною та інтерактивною», – розповів голова Запорізької ОДА.

До теми: Як перетворити Хортицю в унікальний туристичний магніт: у Запоріжжі продовжується обговорення майбутнього острову.

«Одним з першочергових завдань є наведення порядку на Хортиці. А це – ремонт доріг, благоустрій зелених зон, облаштування території  для відпочинку, розвиток мобільного інтернету. На вихідних відбудеться великий суботник, – поділився Олександр Старух. – До змін на острові вже широко долучається Група Метінвест – основний наш партнер по розбудові Хортиці. Також проявляють ініціативу інші запорізькі підприємства. Наприклад, вчора відбулася зустріч з керівником «Дніпроспецсталі» про відновлення на острові роботи човнової станції, яка може стати невеликим спортивним хабом».

Нагадаємо, Метінвест став партнером національного проекту відродження Хортиці та вже профінансував розробку концепції і проекту реконструкції та облаштування об’єктів.

23 квітня в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь» Групи Метінвест про співпрацю з комплексного відновлення острова Хортиці.


Читайте також:

Молодіжні фестивалі, міжнародний кемпінг та екопарк: у Запоріжжі студенти презентували ідеї майбутнього оновлення заповідника Хортиця

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0