USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці побував відомий архітектор з Нідерландів

У Запоріжжі на Хортиці побував відомий архітектор з Нідерландів

Відомий нідерландський архітектор Фулко Трефферс під час візиту до Запоріжжі побував на оновленій Хортиці.

Про це повідомляє «Индустриалка».

Архітектор Фулко Трефферс з Амстердаму приїхав до нашого міста на запрошення в. о. директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Павла Назаренко, який разом з іншими учасниками МРА проходив стажування в Нідерландах. (МРА або Master of Public Administration – проект навчання управлінців сучасного адміністрування, автором якого є Група Метінвест). Там з українцями займався відомий архитектор Фулко Трефферс. Для гостя з Європи влаштували екскурсію містом.

Фулко Трефферс побачив Хортицю, Соцмісто, стару і центральну частину Запоріжжя. На Хортиці він провів цілий день – це був вихідний.

«Святкові вихідні запоріжці полюбляють проводити на Хортиці, – говорить вчений секретар Національного заповідника «Хортиця» В’ячеслав Саричев. – Тим паче, що цими днями цьому сприяла не лише гарна погода, а й масштабна реконструкція, що триває на Хортиці. Подивитися на оновлення кортить не лише запоріжцям. До міста завітав нідерландський архітектор Фулко Трефферс й для нього провели екскурсію Хортицею місцеві фахівці».

Першим місцем, куди привели іноземного гостя, став майдан «Козацьке Коло». Цей об’єкт завершили чи не найпершим у ході масштабної реконструкції. Локація стала зручною й для людей з особливими потребами: встановлені інформаційні таблички зі шрифтом Брайля, також біля всіх лавок та скульптур-оберегів, проклали тактильну плитку.

Власне, один з найбільш масштабних проектів, які нині реалізується у Запоріжжі — реконструкція пагорбу Єдності. Роботи вже завершили. Окрасою кургану стало металеве коло – Коло Єдності заввишки 7 метрів. Об’єкт зацікавив європейця чи не найбільше.

Нагадаємо, що унікальний арт-об’єкт «Коло Єдності» на Хортиці буде два роки змінювати колір.

«Ми знаходимось в індустріальному місті й цікаво та символічно, що об’єкт зроблений зі сталі», – каже Фулко Трефферс. Він відзначив красу арт-об’єкта та доступність Пагорба Єдності для людей маломобільної групи населення.

«Дуже цікаво подивитися, багато куди прохід доступний для маломобільних людей, дороги дуже гарні. Можливо цей пагорб доволі високий й для людей похилого віку складніше підійматися, тому я б додав сюди лавок. Але це достойно. В цілому – це вдале поєднання багатого історичного минулого і майбутнього», – зазначив Трефферс.

На Хортиці Фулко Трефферс також подивися історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» та музей судноплавства (реставраційний ангар).

Нагадаємо, 14 жовтня у Запоріжжі на Хортиці запрацював новий туристичний магніт – унікальне інтерактивне лазерно-проекційне шоу, аналогів якому немає в світі. Дев’ять надпотужних проекторів із звуковим супроводом транслюватимуть яскраві історичні образи і національні символи на замлю, воду та небо. Запускати лазерне шоу зможе будь хто за допомогою смартфону.


Читайте також:

Відомий український режисер створює аудіовиставу для подорожей Хортицею

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0