USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці планують провести міжнародний гастрономічний фестиваль

У Запоріжжі на Хортиці планують провести міжнародний гастрономічний фестиваль

Запорізька Хортиця цього року стане учасником двох потужних туристичних фестивалів.

Про це під час п’ятого етапу обговорень в рамках дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє» у хабі громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій» розповіла радниця голови Державного агентства розвитку туризму Дар’я Сонячна.  

Нагадаємо, під час обговорення експерти разом з зацікавленою громадськістю обмінювалися думками про те, яким мають бути парки острову Хортиця.

«Державне агентство розвитку туризму популяризує та розвиває українські туристичні магніти, як для іноземних, так і для вітчизняних туристів. Під брендом  «Мандруй Україною» ми розпочали підготовку до великого фестивалю на території Національного комплексу «Експоцентр України». Ми очікуємо приблизно 100 тисяч відвідувачів протягом двох днів. Зараз ми працюємо з обласними адміністраціями та містами, щоб презентувати на фестивалі туристичні магніти кожного регіону. Хортиця, як національний заповідник, також може представити себе на території великого фестивалю. Я залюбки допоможу в організації. Завжди важко зібрати великий потік туристів на один об’єкт. Тому ми хочемо зробити великий захід, який допоможе кожному регіону. Від областей та представників магнітів ми чекаємо їх проявлення, а ми допоможемо в організації та маркетингу».

Нагадаємо, Група Метінвест стала головним партнером змін на Хортиці і супроводжує проєкт від початку робіт, які виконуються згідно концепції перетворень.

«Один з проектів, який Державне агентство розвитку туризму буде реалізовувати, це гастрономічний фестиваль. Він буде відбуватися на Хортиці за участі багатьох міжнародних шеф-кухарів. Так ми хочемо популяризувати українську кухню на території національного заповідника, – зазначила радниця голови Державного агентства розвитку туризму. – Я погоджуюся, що Хортиця – вже давно не локальний туристичний магніт. І дуже чудово, що на місцях є потужна команда, яка опікується та розвиває свої об’єкти».

Нагадаємо, протягом минулого року в рамках державно-приватного проекту відродження Хортиця вже оновили такі знакові об’єкти, як громадський простір «Козацьке коло» та доступний Пагорб Єдності, а також почали реставрацію музею історії запорозького козацтва.

У 2022-му заплановано розпочати реставрацію музею всередині, а також відновити паркові зони, розташовані на Хортиці, щоб зробити їх привабливими та доступними для туристів.

Завдяки Групі Метінвест лише за декілька місяців на Хортиці з’явилися сучасні знакові об’єкти, що тепер відвідують тисячі людей: арт-об’єкт «Коло Єдності», лазерне шоу «Трансформації крізь історію» та імерсивна аудіовистава «Шлях». Оновлені об’єкти на Хортиці стали найулюбленішими  фотозонами серед містян та туристів.


Читайте також:

У Запоріжжі цього року розпочнеться оновлення парків та скверів острову Хортиця, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0