USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці можна послухати ексклюзивну аудіовиставу про українську ідентичність, – ФОТО

У Запоріжжі на Хортиці можна послухати ексклюзивну аудіовиставу про українську ідентичність, – ФОТО

У Запоріжжі на Хортиці жителі та гості міста під час підйому на Пагорб Єдності зможуть відчути унікальний формат осмислення історії – аудіоподорож «Шлях».

Про це повідомляють на сторінці Національного заповідника «Хортиця» у соціальній мережі.

«Друзі, щодня в соцмережах ми спостерігаємо неймовірну кількість світлин з Хортиці, бачимо, який інтерес викликають нові локації. Ми дуже вдячні вам за це! Особливо, велику увагу привертає Пагорб Єдності. Хтось надихається тут красою природи, хтось міркує про життя, хтось шукає відповіді на свої питання, – зазначили у заповіднику. – Ми хочемо запропонувати вам ще більше зануритись в роздуми і, піднімаючись пагорбом, послухати аудіовиставу «Шлях», яку створила команда Влада Троїцького, на основі тексту Ярослава Грицака і Олександра Комарова «Шлях становлення української ідентичності» за підтримки MEGOGO Audio та Групи Метінвест.

Табличку з QR-кодом для того, щоб прослухати аудіовиставу, можна знайти перед входом на Пагорб Єдності.

Нагадаємо, 20 серпня, у Національному музеї літератури України у Києві відбулася презентація книги «Шлях становлення української ідентичності» відомих українських мислителів – видатного історика і публіциста Ярослава Грицака та філософа Олександра Комарова.

Саме ця робота стала основою для створення імерсивної вистави – аудіоподорожі під назвою «Шлях», якою відвідувачі зможуть супроводжувати свою прогулянку пагорбом Єдності та взагалі – островом Хортицею.

Двадцятихвилинну виставу зрежисував засновник незалежного театру «Дах» та міжнародного фестивалю ГОГОЛЬFEST Владислав Троїцький.

«Головна мета аудіовистави – це процес роздуму. У людини буде така можливість  протягом 20 хвилин протягом підйому на відреставрований Пагорб Єдності на Хортиці. Цей процес  прийняття інформації для роздумів є надзвичайно цінним. Для того, щоб людина не просто споглядала красу природи Хортиці, а зрозуміла, наскільки цей острів є неймовірно  важливим серцем України», – розповіла куратора культурних проектів Вероніка Селега.

Нагадаємо, в рамках державно-приватного партнерства острів Хортиця стане першим безбар’єрним туристичним об’єктом в Україні. Партнером національного проекту відродження Хортиці виступає Група Метінвест. Метінвест долучився до проекту на самому початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції перетворень, згідно з якою наразі триває будівництво. Аби всі перетворення відбувались якісно та правильно, компанія виступила ініціатором створення проектного офісу, який повністю керує процесом оновлення. Саме в рамках цього державно-приватного партнерства і була створена книга, яка стане основою для вищезгаданої аудіоподорожі.

Оновлена Запорізька Хортиця відкриває нові сенси для туристів з усієї України


Читайте також:

«Хортиця – одна з головних туристичних локацій України»: відомий журналіст побував у Запоріжжі та зробив програму про знаменитий острів, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0