USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці готуються до відкриття резиденції Святого Миколая на Козацькому колі, – ФОТО

У Запоріжжі на Хортиці готуються до відкриття резиденції Святого Миколая на Козацькому колі, – ФОТО

У Запоріжжі на Хортиці готуються до відкриття резиденції Святого Миколая на Козацькому колі.

Про це повідомляють на сторінці Національного заповідника «Хортиця» у соціальній мережі.

Національний заповідник «Хортиця», Запорізька обласна державна адміністрація та Запорізька міська рада запрошують жителів і гостей міста Запоріжжя разом відсвяткувати День Святого Миколая, Новий рік та Різдво на славетному острові Хортиця.

Після оновлення у рамках національного проекту відродження Хортиці майдан «Козацьке коло» вперше пристосований для комфортного родинного відпочинку і взимку набув такого казкового вигляду. Наразі завершується облаштування новорічного містечка та резиденції Святого Миколая, встановлено ялинку, організовані фотозони, змонтовано тематичні світлові конструкції у вигляді казкових героїв та тварин.

Святкові заходи розпочнуться 18 грудня. Кожних вихідних з 12:00 до 18:00 «Козацьке коло» буде насичене святковим дійством: гостей зустрічатимуть казкові герої, працюватиме дитячий кінозал, виступатимуть театральні та хореографічні колективи міста й області, а також на всіх чекатиме сам Святий Миколай. Всі бажаючі зможуть поласувати різноманітними смаколиками на організованому фудкорті.

Запорізька міська рада подбала про зручне транспортне сполучення для містян та гостей. Буде збільшена кількість тролейбусів, які курсують на острів Хортиця. За інформацією управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради, 18, 19, 25, 26 грудня, 1, 2, 8, 9, 15, 16 січня з 12:00 до 19:00 буде організовано роботу додаткового автобусного маршруту «пр. Металургів – Заводоуправління» через міст Преображенського з зупинкою на «Музеї запорозького козацтва» (майдан «Козацьке коло»). Інтервал руху автобусів складатиме 10 хвилин.

Також до місця проведення заходів у ці дні з Хортицького району з 12:00 до 19:00 можна буде дістатися автобусами маршруту №49 «Магазин меблів – вул. Товариська» з пересадкою на зупинці «Заводоуправління» на автобуси маршруту «пр. Металургів – Заводоуправління».

Крім того, у вказані вище дні до зупинки «Музей запорозького козацтва» з 12:00 до 19:00 можна буде дістатися тролейбусним маршрутом №1 «пл. Профспілок – турбаза «Хортиця», який проходить за маршрутом: пл. Профспілок, пр. Соборний, гребля Дніпрогес, вул. Гребельна, бул. Вінтера, вул. Кияшка, вул. Таганська, Арковий міст, о. Хортиця та у зворотному напрямку (розклад тут https://ostriv.org/trolejbus-na-horticju). Інтервал руху тролейбусів складатиме 15 хвилин.

Нагадаємо, святкування на Хортиці спільно організовує міська та обласна влада. Партнером створення локації є «Запоріжсталь» Групи Метінвест.

Новий рік у Запоріжжі: опубліковано календар святкових заходів, – ФОТО

Нагадаємо, цього року у нашому місті працюватиме одразу декілька яскравих та цікавих новорічних локацій. Наприклад, на «Райдузі» вперше запрацює ковзанка, а на Хортиці з’явиться резиденція Святого Миколая. Де цього року можна зустрічати Новий рік у Запоріжжі та що там можна буде побачити – читайте у великому огляді.

Арт-об’єкт на запорізькій Хортиці надихнув відомого українського художника на проведення фестивалю сучасного мистецтва


Читайте також:

Сучасна  інфраструктура, нова айдентика та унікальні атракції: у 2021-му запорізька Хортиця отримала друге життя і стала туристичним магнітом України

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Шевченко2021-12-15 16:13:12
Рогули у нас рулят.