USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі десятки батьків з дітьми приїхали на Хортицю до резиденції Святого Миколая на Козацькому колі, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі десятки батьків з дітьми приїхали на Хортицю до резиденції Святого Миколая на Козацькому колі, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі на Козацькому колі почало працювати новорічне містечко з резиденцією Святого Миколая.

Нагадаємо, вчора за участі дітей з інтернатних закладів на цій локації запалили святкові вогні.

Святкові заходи у новорічному містечку на Хортиці будуть проходити кожні вихідні з 12 до 18 години. Для гостей працюватиме дитячий кінозал і фудкорт, виступатимуть театральні та хореографічні колективи. Для зручності гостей міська влада організувала роботу додаткового громадського транспорту. Окрім того, цими днями на всіх чекатиме сам Святий Миколай.

Більшість відвідувачів Козацького кола, які приїхали у перші години роботи новорічної локації, прибули саме для того, щоб разом зі своїми дітьми зустрітися з відомим чарівником.

Приміром, жителька Запоріжжя Вікторія приїхали на Хортицю разом зі своєю родиною: чоловіком, донькою та онуком Іллєю.

«Ми прийшли сюди, щоб підняти собі та дитині настрій. Вже були тут вчора вночі – було настільки гарно, що ми вирішили, певно, і зустріти на Козацькому колі і Новий рік. А сьогодні ми приїхали до резиденції Святого Миколая, – розказала Вікторія. – Ми були тут, коли ще нічого не було облаштовано. Є з чим порівнювати. Зараз атмосфера тут чарівна, стало дуже добре».

«Цікава локація. Добре, що зробили таке для городян. Приємно, що є така ініціатива. У Запоріжжі насправді не так багато місць, куди можна сходити. Сподобалося, що тут є новорічна ялинка, є можливість цікаво провести час із сім’єю. Ми були минулого року на площі Маяковського у будиночку Святого Миколая. Там було не так атмосферно, як тут», – розповів гість Хортиці Петро, який приїхав на Хортицю разом із сином Левом та дружиною Любов’ю.

Нагадаємо, цього року після оновлення у рамках національного проекту відродження Хортиці із необлаштованої галявини Козацьке коло перетворилося у сучасний громадський простір зі зручною інфраструктурою. Вперше за всю історію це місце набуло казкового вигляду: тут з’явилася резиденція Святого Миколая, новорічна ялинка, фотозони, тематична світлова ілюмінація.

Святкування на Хортиці спільно організовує міська та обласна влада. Партнером створення локації є «Запоріжсталь» Групи Метінвест.

«Ви знаєте, ми давно тут не були – приблизно рік. Ми приємно здивовані, як за цей час все змінилося. Облаштували все непогано, стало так по-сучасному. Нам подобається. Тут є все для людей. Зазвичай ми гуляли вздовж берега, бо тут нічого не було. А зараз, будь ласка, є, де гуляти», – поділилися гості свята Оксана та Володимир Чепурні.

«Ми побачили в інтернеті, що сюди ходитимуть автобуси. Що буде Святий Миколай, новорічна ялинка. Поки що до Миколая не потрапили, але ще гуляємо, дивимося, фотографуємо. Що тут було раніше? А нічого, було порожньо. А зараз зробили чудово. Сюди добре приїхати з дитиною, прогулятися Хортицею, відпочити. Уявляю, як тут буде гарно ввечері, – розповіли мешканки Запоріжжя, подруги, яких обох звуть Тетянами. – Ми тільки розпочали нашу прогулянку. Зараз ще підемо до музею, піднімемося до прапора, подивимося на краєвид з нашої Хортиці».

Нагадаємо, що відродження острова Хортиця є вдалим прикладом того, як держава та великий бізнес можуть разом робити успішні масштабні проєкти перетворень. Група Метінвест у рамках державно-приватного партнерства гарантувала оперативне системне залучення в різні галузі та показала результат – лише за декілька місяців з’явилися сучасні знакові об’єкти, що тепер відвідують тисячі людей: арт-об’єкт «Коло Єдності», лазерне шоу «Трансформації крізь історію» та імерсивна аудіовистава «Шлях».

У Запоріжжі на Хортиці Козацьке коло прикрасили яскравою святковою ілюмінацією: ввечері все виглядає дуже казково, – ФОТОРЕПОРТАЖ


Читайте також:

У Запоріжжі національний проєкт відродження Хортиці розпочав потужну трансформацію легендарного острова

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0