USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі частково відновлює виробництво завод «Запоріжвогнетрив»

У Запоріжжі частково відновлює виробництво завод «Запоріжвогнетрив»

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму консервації виробничих підрозділів заводу «Запоріжвогнетрив» та поновлення роботи сервісних центрів у Запоріжжі та Кривому Розі.

«Вже сьогодні Група Метінвест будує довготермінові економічні плани задля подальшої відбудови української промисловості та нашої країни. Важливою складовою у відновленні економіки є стабільна робота металургійних підприємств. «Запоріжвогнетрив» готовий забезпечити їх вогнетривами та якісним сервісом – заради досягнення нашої спільної мети», – зазначив генеральний директор «Запоріжвогнетриву» Сергій Гоман.

«Запоріжвогнетрив» відновив роботу цеху магнезіальних виробів та алюмосилікатного цеху, продукція яких затребувана на вітчизняних гірничо-збагачувальних, металургійних та інжинірингових підприємствах. Відповідно, із запуском основних виробничих потужностей у роботу ввійшли очисні споруди підприємства. Крім того, запрацювали ремонтно-механічний, електроенергетичний та інші допоміжні підрозділи заводу.

Відновили роботу сервісні центри Запоріжжя та Кривого Рогу, які будуть займатися поточними ремонтами коксових батарей «Запоріжкоксу» та «Каметсталі», футеруванням сталеливарних агрегатів «Запоріжсталі», ремонтами випалювальних машин гірничо-збагачувальних комбінатів.

Зазначимо, що робочі зміни для працівників «Запоріжвогнетриву» скореговані з урахуванням комендантської години. Підприємство забезпечує централізоване підвезення робітників корпоративним транспортом.

Нагадаємо, з 5 березня у зв’язку із загостренням військових дій у Запорізькому регіоні Група Метінвест перевела усі підрозділи «Запоріжвогнетриву» в режим тимчасової консервації технологічного обладнання.

Зазначимо, співробітники «Запоріжвогнетриву» як волонтери долучилися до роботи Центру координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі з перших днів його створення. Разом з колегами з інших запорізьких підприємств Метінвесту вони приймають вимушених переселенців на соціальних об’єктах компанії в Запоріжжі, надають усю необхідну допомогу українцям, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Як вже писав «Перший Запорізький», Група Метінвест також ухвалила рішення щодо виведення з режиму консервації основного обладнання Запорізького ливарно-механічного заводу. Крім того, минулого тижня частково відновив роботу завод «Запоріжкокс».

Зазначимо, нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав бізнес відновлювати свою роботу там, де це можливо для того, щоб наповнювати бюджет. За його словами, реальний сектор економіки стає рушієм змін та надійною опорою держави під час війни, розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Бізнес в умовах війни: хто зазнав найбільших втрат та як відновлюються підприємства


Читайте також:

Україна відновлює економіку через промисловий сектор: для оборони, відбудови держави і поповнення бюджету

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0