USD: EUR:
... в Запорожье
Стало відомо, як зміниться Музей історії запорозького козацтва після «Великої реставрації», – ФОТО

Стало відомо, як зміниться Музей історії запорозького козацтва після «Великої реставрації», – ФОТО

На острові Хортиця вже у цьому році готується оновлення знакових об’єктів – відновлення оглядового майданчику, козацького кола та реставрація Музею історії запорозького козацтва.

Сьогодні на офіційному сайті Національного заповідника «Хортиця» опублікували концепцію оновлення, розробником якої виступила компанія BigCityLab, що вже була презентована громадськості під час обговорень.

«Відродження Хортиці – ініціатива Президента України Володимира Зеленського. Планується не лише оновити окремі об’єкти, а й комплексно змінити територію, після чого острів стане одним із ключових туристичних «магнітів» всієї України. Виконавці: Міністерство культури та інформаційної політики, Запорізька облдержадміністрація та група компаній Метінвест. Метінвест став партнером національного проєкта відродження Хортиці та вже профінансував розробку концепції і проєкту реконструкції та облаштування об’єктів. Між сторонами підписано Меморандум щодо консолідації зусиль у відродженні острову Хортиця», – повідомили у Національному заповіднику.

Нагадаємо, вже кількадесят років будівля Музею історії козацтва руйнується через постійне протікання даху.

Як вже повідомляв «Перший Запорізьки», 23 квітня в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь» Групи Метінвест про співпрацю з комплексного відновлення острова Хортиці.

Один з об’єктів реконструкції – це 14-метровий пагорб на Хортиці біля музею запорозького козацтва, який зроблять доступним і безпечним для туристів.


Читайте також:

Молодіжні фестивалі, міжнародний кемпінг та екопарк: у Запоріжжі студенти презентували ідеї майбутнього оновлення заповідника Хортиця

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0