USD: EUR:
... в Запорожье
SCM стала генеральним партнером відродження Маріуполя

SCM стала генеральним партнером відродження Маріуполя

Інвестиційна група SCM 7 вересня підписала з Маріупольською міською радою меморандум про створення проєктного офісу та старт проєкту розробки візії, місії, маніфесту, а згодом і плану відродження Маріуполя. SCM виступить генеральним партнером проєкту, Метінвест – операційним партнером. 

Головне завдання Проєкту – створення Стратегії відродження Маріуполя після його деокупації та підняття українського прапора над містом Марії. Проєкт реалізується за участі українських і міжнародних донорів. 

Експерти з різних сфер підрахують точні збитки й масштаб руйнувань, завданих місту військами росії за місяці блокади та небачених бомбардувань, створять візуалізацію архітектурного плану Маріуполя для подальшого обговорення з містянами, складуть стратегію швидкого відновлення критичної інфраструктури для життя. 

До проєкту вже приєдналися USAID, ЄБРР, Світовий банк та інші міжнародні фінансові й гуманітарні ініціативи. 

«Маріуполь – місто-символ. До 24 лютого 2022 року – символ розвитку, вітрина нового українського Донбасу. Після 24 лютого – символ героїзму, стійкості, але водночас і символ страждань. Ми впевнені, що Маріуполь буде деокупований. І ми готові зробити все необхідне для відродження, відбудови, відтворення міста Марії щойно над ним замайорить український прапор. Сьогодні ми робимо перший крок на шляху до цього. Дуже конкретний крок. SCM та її інвестор Рінат Ахметов уже багато років докладаємо всіх зусиль для розвитку цього міста, цього місця сили. І зараз ми знову разом із «ЯМаріуполь» – сьогодні ми стали  першим партнером міста на шляху до відродження, – сказала директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій SCM Наталія Ємченко, – Саме зараз, ще до звільнення, ми разом починаємо підготовку  до швидкого відновлення та реновації. І  закликаємо інших приєднатися до цього проєкту в якості донорів, експертів, партнерів. Об’єднати зусилля. У проєкті будуть певні етапи, перший з яких – створення візії нового Маріуполя. Я впевнена, що стартувати потрібно саме зараз, для цього не зарано. Аби щастя знову оселилося в цьому місті як можна скоріше після звільнення. Для цього ми не пошкодуємо ні коштів, ні сил».

«Ще до деокупації міста починається написання Стратегії відродження Маріуполя. Це виклик для всього світу. Він має стати символом миру, єдності та стійкості. Символом перемоги демократичного, вільного світу над імперіалістичним і тиранічним минулим. Навколо відродження Маріуполя вже поєднується великий бізнес України та міжнародні організації в партнерстві з державою. Спільними зусиллями ми повернемо життя до міста. Маріуполь до війни був вітриною відродженого Донбасу, після – стане вітриною відродження всього світу», – зазначив голова Маріупольської міської ради Вадим Бойченко.


Читайте також:

Вистояти до перемоги. Як живе українська металургія у воєнний час та чого очікує галузь

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0