USD: EUR:
... в Запорожье
Росіяни із артилерії обстріляли Запорізьку АЕС: зафіксовано три «прильоти»

Росіяни із артилерії обстріляли Запорізьку АЕС: зафіксовано три «прильоти»

Співробітники, яких росіяни завезли (орієнтовно росатому), терміново евакуюються.

Про це повідомили в Енергоатомі та журналіст Андрій Цаплієнко  у своєму Telegram-каналі.

Сьогодні, 5 серпня, російські військові знову вдалися до провокацій. Внаслідок їхнього обстрілу о 14.30 зафіксовано три «прильоти» біля промислового майданчику ЗАЕС.

Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Незважаючи на провокації рашистів, ЗАЕС продовжує працювати і видавати потужність в енергосистему України через лінії, які працюють. Відповідно до їхньої пропускної спроможності було ухвалене рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції.

Викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

По інформації Цаплієнка, станом на 14.50 росіяни почали артобстріл Запорізької АЕС в Енергодарі зі ствольної та реактивної артилерії, з метою виправдання підключення АЕС до російської електромережі.

За словами журналіста, українських співробітників станції не випускають з території. На території станції росіяни пересуваються у протигазах та костюмах хімзахисту. Співробітники, яких росіяни завезли (орієнтовно росатому), терміново евакуюються.

Нагадаємо, що ЗСУ не ведуть обстріли в районі Атомної електростанції.  Саме тому окупанти зосередили там величезний арсенал військової техніки.

Нагадаємо, 4 серпня, близько 3:30 російські війська завдали ракетних ударів по Запоріжжю. Зафіксовано два «прильоти». Як повідомив в.о. мера Анатолій Куртєв, ворог вдарив по околицях міста. Отримали руйнування багатоповерхівка та кілька приватних будинків. Є один постраждалий, який отримав поранення від уламків скла. Нині він перебуває у задовільному стані.

Читайте також:

Українські захисники розбили базу російської армії в окупованій Розівці, – ФОТО

ЗСУ завдали удару у відповідь по ворожих силах, які обстрілюють Нікополь з території Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0