USD: EUR:
... в Запорожье
Поточний ремонт доріг першого етапу у Запоріжжі виконаний на 100%

Поточний ремонт доріг першого етапу у Запоріжжі виконаний на 100%

Про це сьогодні, 9 листопада, розповіла заступник директора департаменту та інфраструктури Запорізької міської ради Марина Байло.

У планах у міста на цей рік було зробити:

  • поточний ремонт доріг приватного сектору на площіі 65,215 тисяч квадратних метрів на суму 14,9 мільйонів гривень
  • поточний ремонт доріг на площі 709, 46 тисяч квадратних метрів  на суму 159,7 мільйонів гривень
  • поточний ремонт тротуарів 68,5 тисяч квадратних метрів на суму 22,2 тисячі гривень.

До речі в цьому році  у 3 рази більше виконано поточного ремонту доріг у місті Завпоріжжі в порівнянні з 2016 роком. У минулому році провели поточний ремонт доріг на площади 215,9 тисяч квадратних метрів, а  в цьому вже 709, 46 тисяч квадратів. Можливості для реалізації капітального, середньгото та поточного ремоту доріг з’явились з моменту децентралізації.

За словами Марини Байло весь поточний ремонт доріг у цьому році був поділений на два блоки. Перший блок виконувався силами коммунального підприємства «ЕЛУАШ» по всьому місту і відсоток освоєння бюджетних коштів становить 100%. А другу чергу робіт згідно конкурсним домовленостям виконує  турецька фірма «Онур» в Вознесенівському районі Запоріжжя. Тут відсоток освоєння становить трохи більше 50%.

— Зараз на об’єкті працює технагляд, який виконує перевірку якості робіт і усієї документації, — розповіла Марина Байло.

Всі роботи з поточного ремонту в місті планують завершити до 6 грудня за сприятливих погодних умов.

Як ми писали раніше, другу частину поточного ремонту доріг другого етапу на суму в 94 мільйона гривень була виконана силами турецької компанії «Онур». Турецька фіріма «Онур Конструкціон Інтернешнл» належить трьом власникам Онуру Четінджевізе, Ісхану Четінджевізе з Туреччини і львів’янину Олегу Фаріону. Цікаво, що ця турецька компанія успішно реалізувала важливі проекти в Хорватії, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальної Гвінеї та Туркменістані. З 2016 року «Онур» знову здійснює ряд ремонтних робіт у великих містах України: Львові, Харкові, Києві, Маріуполі, Полтаві. З недавніх пір остання фірма стала активно отримувати підряди в дорожньому секторі Запоріжжя. Зокрема Фірма «Онур» за останній рік отримала другу чергу реконструкції дороги по проспекту Маяковського, понад 10 мільйонів гривень на ремонт дороги в аеропорт, а також отримала підряд на 94 мільйона гривень за поточний ремонт доріг по всьому місту.


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0