USD: EUR:
... в Запорожье
Пошкоджене пожежею відділення Запорізької обласної інфекційної лікарні повністю відновили і обладнали надсучасними системами безпеки, – ФОТО

Пошкоджене пожежею відділення Запорізької обласної інфекційної лікарні повністю відновили і обладнали надсучасними системами безпеки, – ФОТО

Відновлене після трагічної пожежі відділення Запорізької обласної інфекційної лікарні обладнали усіма сучасними системами безпеки.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, трагічна пожежа, яка забрала життя чотирьох людей – лікарки та трьох пацієнтів, сталася у реанімаційному боксі ковідного відділення на першому поверсі п’ятиповерхового корпусу інфекційної лікарні. Як стало відомо після трагедії, приміщення, де сталася пожежа, не було обладнане системою пожежної сигналізації та системою управління евакуації людей.

Розуміючи життєво важливу необхідність повноцінного функціонування медичного закладу для мешканців області, комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест одразу вирішив надати фінансову допомогу у проведенні ремонту та усуненні наслідків пожежі на першому поверсі будівлі. Після закінчення слідчих дій соціально відповідальний бізнес розпочав роботи і за два місяці повністю відновив приміщення відділення.

«Після пожежі від ДСНС у Запорізькій області у нас було 42 розпорядження щодо порушень пожежної безпеки та від Держпраці – 12 зауважень. На сьогодні всі вони усунуті. До проведення капремонту ми не мали вентиляційної системи, не мали протипожежної сигналізації, кисневих датчиків», – розповіла в.о. директора Запорізької обласної інфекційної лікарні Ірина Кулєш.

За її словами, під час реконструкції відділення особливо велику увагу приділили обладнанню системами безпеки. У кожній палаті встановили датчики контролю витоку кисню і систему припливно-витяжної вентиляції. А також змонтували системи протипожежної сигналізації та раннього оповіщення про витік кисню. Обладнання спроектоване згідно з приписами служби ДСНС України у Запорізькій області.

«Наразі приміщення обладнані спеціальною системою контролю концентрації кисню. Над вхідними дверима в кожну палату є два блоки, які показують порогові показники вмісту кисню: перший поріг – 19% (низький), другий – 23% (високий), але він на декілька відсотків нижчий за критично небезпечний показник. Це зроблено для того, щоб медперсонал, у разі надзвичайної ситуації, мав час, щоб залишити приміщення та вивести пацієнтів з території відділення. Є системи протипожежної сигналізації та раннього оповіщення про витік кисню, – наголосила керівниця лікарні. – Ми дуже вдячні комбінату «Запоріжсталь» за повне капітальне відновлення усього відділення. Те, що ми отримали тепер, дуже якісно відрізняється від того, що було раніше. Це питання пожежної безпеки, і наявність датчиків кисню. Це безпека наших пацієнтів, і безпека праці наших лікарів».

Після реконструкції відділення зможе прийняти для одночасного лікування 12 тяжкохворих пацієнтів. Фінансування відновлювальних робіт склало близько 6 мільйонів гривень.

Оновлене відділення повноцінно запрацює на початку нового року, коли медичний заклад отримає усі необхідні дозволи на введення приміщень в експлуатацію.

Окрім відремонтованих реанімаційних боксів, Запорізька обласна інфекційна лікарня отримала нове обладнання, необхідне для лікування хворих на COVID-19. На прохання медиків інфекційної лікарні соціально відповідальний бізнес – комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест – передав додаткове діагностичне обладнання для лікування хворих на COVID-19. А саме – 20 пульсоксиметрів та два монітори пацієнта загальною вартістю близько 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, Група Метінвест з початку пандемії системно надає допомогу закладам охорони здоров’я Запорізької області. За підтримки комбінату «Запоріжсталь» на території Запорізької обласної інфекційної лікарні була побудована сучасна киснева станція, яка забезпечує киснем більше 100 ліжок. З початку експлуатації кисневої станції «Запоріжсталь» повністю забезпечує потреби лікарні в кисні, передаючи його на безоплатній основі. У кожній палаті відновленого відділення змонтовано кисневі траси, які підключені до нової кисневої мережі лікарні. Окрім того, «Запоріжсталь» регулярно постачає медичний кисень не тільки для лікарень Запоріжжя, а й Києва, Херсона, Дніпра, Миколаєва та інших регіонів країни.


Читайте також:

Комбінат «Запоріжсталь» повністю відновив відділення обласної інфекційної лікарні після пожежі, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0