USD: EUR:
... в Запорожье
Падіння економіки України може сягнути до 50%, якщо росія продовжить свій терор, – голова уряду

Падіння економіки України може сягнути до 50%, якщо росія продовжить свій терор, – голова уряду

Падіння ВВП України може сягнути до 50%, якщо росія продовжуватиме свій терор.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на Форумі з економічної стійкості та реконструкції України, що проходив у Парижі.

«Скорочення української економіки прогнозується на рівні 35-40%, а у разі якщо терористична діяльність росії проти нашої країни буде продовжена, ми можемо втратити ще плюс 10% до цих цифр. Тобто, до 50% нашого ВВП в цьогорічному вимірі», – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що вже понад два місяці росія систематично та інтенсивно атакує ракетами та дронами українську енергетичну систему: «Цинічно у розпал зими, аби найбільше зруйнувати та щоб якомога більше людей замерзло. Звичайно, причина цього – зламати українське суспільство та спричинити чергову хвилю цунамі міграції до Європейського Союзу».

За словами глави українського уряду, ця зима для українців буде найскладнішою, адже внаслідок ракетних обстрілів постраждало 40-50% енергетичної інфраструктури. Українці живуть в умовах обмеження постачання електроенергії та тепла.

«Звичайно, ми маємо докладати зусиль та створити інфраструктуру, яка буде допомагати людям вижити протягом цієї зими. І це процес швидкого відновлення для виживання – так ми його називаємо. За ним слідом буде йти й відновлення після завершення війни», –зазначив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, під час міжнародної конференції у Франції було акумульовано майже 1 млрд євро на допомогу Україні для проходження зимового періоду.

Рашистські терористи продовжують безпощадно обстрілювати Запорізьку область: за добу – півсотні «прильотів», – ФОТО


Читайте також:

Рашисти блокують доступ на Запорізьку АЕС півтори тисячі працівників, які не підписали угоди з «Росатомом»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0