USD: EUR:
... в Запорожье
На що впливає ДПА

На що впливає ДПА

Абревіатура ДПА знайома кожному школяру і означає державну підсумкову атестацію. Цей іспит школярі здають для переходу в 5 та 11 класи. А з 2017року ДПА проводиться в формі ЗНО для учнів 11 класів.

Нова процедура здачі ДПА

За новими правилами учні складають ДПА в формі ЗНО. Випускники складають українську мову, історію України, математику та предмет на вибір. Особливості складання ДПА в формі ЗНО полягають в тому, що учень виконує тестові завдання ЗНО частково, якщо йому не потрібно вступати до ВИШу. Вони оцінюються від 1 до 12, в той час як результати ЗНО можна оцінити від 100 до 200.  Результати ЗНО зараховуються як ДПА, при цьому можна скласти лише ДПА (вирішити лише частину тестів ЗНО). Результати заносять в окрему графу атестату про середню освіту. Державна підсумкова атестація впливає на підрахунок балів при вступі дитини до старшої школи, переході в інший навчальний заклад (наприклад, ліцей чи гімназію). Іспити стали серйознішими та потребують ретельної підготовки.

Як підготуватися до ДПА в формі ЗНО?

Останні роки були тісно пов’язані з необхідністю навчання онлайн. Це внесло значні корективи в рівень підготовки школярів. Нажаль, не всі школи та вчителі були готові до такого формату проведення занять. Виникали складності з організацією навчального процесу, комп’ютерною грамотністю та важким сприйняттям учнями матеріалу в такій формі. Успішність учнів падає, хоча критерії її оцінювання постійно переглядаються. Тому починати підготовку до ДПА потрібно завчасно, краще с початку навчального року. Якщо дитина само організована, то можна готуватися до іспитів самостійно. Для цього є спеціальні підручники та безліч безкоштовної інформації в мережі. Можна проходити тести минулих років, які містять типові завдання. Але не всі діти можуть опанувати великий обсяг матеріалу самостійно. Виникають питання, які потребують пояснення. В такому випадку можна записатися на спеціальні курси з підготовки до ДПА. Є можливість займатися як онлайн, так і офлайн. Зазвичай навчання проводиться в маленьких групах, де кожна дитина може поставити питання та отримати на нього відповідь. У багатьох дітей крім зорової розвинена ще слухова пам’ять. Коли у групі йде обговорення певної теми, то дитина легше її запам’ятовує. Такі курси можна знайти на підготовці з Букі. Ви обираєте форму навчання, викладача та зручний час проведення занять. Якщо у дитини є складнощі з одним із предметів, які потрібно складати,то краще обрати допомогу репетитора. Цей вид навчання має свої переваги:

  • Вся увага приділяється лише одному учню;
  • Можливість більш детального опрацювання окремих тем;
  • Ефективність навчання і можливість досягнути поставлених цілей в короткий проміжок часу;
  • Можливість складати індивідуальний графік навчання;
  • Можливість обрати педагога за відгуками учнів;
  • Можливість узгодити питання оплати.

Підготовка до ДПА може бути комплексною і поєднувати в собі декілька варіантів. Це приведе учня до найкращого результату.

0