USD: EUR:
... в Запорожье
На окупованій території Запорізької області росіяни «націоналізують» ливарні заводи та підприємства харчової промисловості

На окупованій території Запорізької області росіяни «націоналізують» ливарні заводи та підприємства харчової промисловості

На окупованій території Запорізької області російські загарбники займаються перелаштуванням роботи українських підприємств на користь країни-агресора.

Про це «Перший Запорізький» розповів в огляді антиукраїнських фейків та маніпуляцій, які розповсюджує російська пропаганда.

ЗМІ країни-окупанта розповсюджують повідомлення про те, що під російським керівництвом у Запорізькій області нібито успішно розвивається націоналізована промисловість.

Зокрема, мова йде про підприємства ливарного виробництва: Мелітопольський завод автотракторних запчастин, два підприємства «Гідросила» та Мелітопольський ливарний завод.

«Відновленням роботи підприємств металургійної галузі Запорізької області опікується велика російська компанія. Було проведено ремонтно-відновлювальні роботи, намічено програму розвитку, відновлено лиття чавуну, сталі та алюмінію. На свої робочі місця повертаються працівники», – йдеться у повідомленні російської пропаганди.

Також окупанти використовують для своїх потреб підприємства харчової промисловості.

Обережно, російська пропаганда!

Як вже писав «Перший Запорізький» у попередніх оглядах, з перших днів окупації російські загарбники роблять все для грабунку місцевих підприємств.

Зокрема, російська пропаганда розповсюджує фейк про успішну роботу за «нової влади» заводу «Біол» у Мелітополі та підприємств «Агрінол», Азмол» та «Бердянські жниварки» у Бердянську.

Обережно, російська пропаганда!

«Завдяки націоналізації підприємство «Бердянські жниварки» було врятовано від зникнення. Виробництво було просто кілька місяців – зарплати робітникам не платили, сировину не закуповували. Для порятунку заводу було ухвалено рішення про його націоналізацію. Підприємство буде передано до Запорізької області. Нова команда вже починає відроджувати виробництво, а робітники одержують зарплату», – такі маніпулятивні повідомлення розповсюджують російські пропагандистські ЗМІ.

У Центрі національного спротиву Сил спеціальних операцій Збройних Сил України повідомили, що «перехід під зовнішній контроль» фактично є рейдерським захопленням діючих українських підприємств.

Націоналізація місцевих підприємства та перехід під «воєнне виробництво» для рф є одним з ключових завдань окупаційної влади. Як встановила Служба безпеки України, зрадники, які очолюють окупаційні адміністрації у Запорізькій області  виконують вказівки кремля щодо перелаштування роботи українських підприємств на користь країни-агресора. Приміром, у Пологівському районі – великих об’єктів хімічної та харчової індустрії. Саме їх потужності москва планувала використовувати для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань.

Для цього колаборанти займаються «інвентаризацією» місцевого бізнесу і зобов’язують підприємців «перереєструватися» у створеній окупантами «военно-гражданской администрации». Менеджмент українських компаній змушують сплачувати «податки» до бюджету рф і постачати готову продукцію до країни-агресора. У разі незгоди погрожують націоналізацією, переслідуванням з боку каральних органів рашистів і фізичною розправою.

Тож можна зробити висновок, що ключовим для окупантів є питання  «передачі» українських підприємств під російських контроль.

У Мелітополі російські загарбники «віджали» бізнес: мер повідомив про новий випадок


Читайте також:

Яку брехню російська пропаганда просуває у Запорізькій області: огляд 12-16 грудня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0