USD: EUR:
... в Запорожье
На факультеті журналістики ЗНУ відкрили нову навчальну аудиторію та провели круглий стіл до Міжнародного дня прав людини, – ФОТО

На факультеті журналістики ЗНУ відкрили нову навчальну аудиторію та провели круглий стіл до Міжнародного дня прав людини, – ФОТО

У п’ятницю, 10 грудня, до Міжнародного дня прав людини, факультет журналістики ЗНУ провів круглий стіл «Європейські цінності й українські реалії захисту прав людини: журналістський вимір».

Головна мета – зміцнити взаємини та взаємодію між журналістською спільнотою та громадськими організаціями, правозахисними ініціативами в просуванні ідей і цінностей інституту прав людини.

У заході взяли участь журналісти і журналістки провідних ЗМІ регіону, громадські активісти і активістки. Питання захисту прав і свобод людини, ефективні способи та методи масового поширення інформації з цієї теми – все це було предметом діалогу.

Організатори заходу – викладачі та викладачки курсу «Європейські медійні стандарти і цінності незалежної журналістики в еру постправди (EU-Indy)» в університеті – розповіли про цінності прав людини, про переваги цієї дисципліни для студентства різних факультетів вишу, про виклики, з якими зіткнулися у процесі викладання.

На заході також відбулося відкриття «Авдиторії європейських медіастудій», з чим усіх привітав ректор ЗНУ Микола Фролов.

Декан факультету журналістики ЗНУ Костюк Віктор відзначив, що ця аудиторія розширить можливості для формування професійних умінь і навичок студентів. Наявне в ній обладнання можна використовувати для підготовки сучасного радіопродукту.

0